Ako odstrániť procesor spojený s chladičom: 7 krokov

Obsah:

Ako odstrániť procesor spojený s chladičom: 7 krokov
Ako odstrániť procesor spojený s chladičom: 7 krokov
Anonim

Pri vyberaní procesorov môžete príležitostne zistiť, že došlo k jeho taveniu alebo prilepeniu k chladiču (to znamená, že procesor vytiahne zo zásuvky, kým je páčka zásuvky zablokovaná). Na jeho odstránenie nemusí stačiť primeraná sila a v tomto mieste je ťažké ho odstrániť bez poškodenia procesora.

Kroky

Metóda 1 z 2: Použitie Flossovej metódy

Krok 1: Vyberte procesor spojený s chladičom
Krok 1: Vyberte procesor spojený s chladičom

Krok 1. Vyhnite sa páčeniu procesora alebo použitiu akýchkoľvek kovových predmetov

Procesor by sa mal ľahko odpojiť od chladiča. Použitie žiletky alebo páčivého nástroja alebo na neho pôsobením sily môže poškodiť procesor.

Krok 2: Vyberte procesor spojený s chladičom
Krok 2: Vyberte procesor spojený s chladičom

Krok 2. Jemne skrútte procesor

Buďte opatrní a snažte sa kolíky neohýbať. Nepoužívajte príliš veľkú silu.

Krok 3 odstráňte procesor spojený s chladičom
Krok 3 odstráňte procesor spojený s chladičom

Krok 3. Procesor a chladič namočte na päť minút do izopropylalkoholu (najmenej 91%)

Táto možnosť nepoškodí procesor.

Krok 4: Vyberte procesor spojený s chladičom
Krok 4: Vyberte procesor spojený s chladičom

Krok 4. Použite dlhý reťazec zubnej nite

Jemne naneste niť na miesto medzi procesorom a chladičom, pričom začnite v každom rohu, kam môže niť preniknúť.

Ak je niť plochá, priložte ju k chladiču a pomaly ho prepracujte medzi procesor a chladič. Keď budete mať chladič otočený tvárou k sebe, získate najlepší vplyv

Odstráňte procesor tavený k chladiču, krok 4, odrážka 1
Odstráňte procesor tavený k chladiču, krok 4, odrážka 1

Krok 5. Nitu zapracujte

Pri prechádzaní procesorom sa pohybujte tam a späť a jemne pôsobte silou v smere od rohu, kde ste začali. Niekedy to môže byť náročné, ale prejde to.

Metóda 2 z 2: Použitie metódy tepelnej pištole

47584 7
47584 7

Krok 1. Nastavte horúcu pištoľ na médium

Zahrejte každú plochú stranu CPU na 10 sekúnd a držte trysku tepelnej pištole asi jeden palec od kovového povrchu. Uistite sa, že teplo nepoškodzuje samotný procesor, pretože môže poškodiť tranzistory.

47584 8
47584 8

Krok 2. Pevne držte chladič a jemne otáčajte procesorom tam a späť

Ak sa CPU netočí, použite na chladič viac tepla. Teplo chladiča zmäkne tepelnú pastu

Video - Používaním tejto služby môžu byť niektoré informácie zdieľané so službou YouTube

Tipy

  • Namočte zubnú niť do alkoholu. Uistite sa, že máte dostatočne dlhý kus zubnej nite, ktorý sa niekoľkokrát obviaže okolo každej ruky a zároveň ponechá v strede určitý priestor. Vlákno opracujte v jednom z rohov procesora a chladiča. Hneď ako dostanete niť do jedného z rohov, uchopte chladič nohami na podlahe a procesorom nahor. Jemne prechádzajte sem a tam so zubnou niťou. Keď sa prepracujete na opačný koniec rohu, procesor vyskočí. Ak alkohol nefunguje, skúste použiť odstraňovač tepelných zlúčenín.
  • V závislosti od kvality tepelnej pasty môže byť procesor CPU spojený s chladičom. Ak je, potom akonáhle pasta dosiahne určitú teplotu, jej molekulárna štruktúra sa mierne zmení, takže funguje ako lepidlo. Inými slovami, ak je váš chladič studený, procesor je zaseknutý. Dávajte si pozor, aby ste teplo nepoužívali priamo na CPU a táto metóda by mala fungovať. Aj keď je metóda alkoholu účinná, pri opätovnom zapojení môže poškodiť váš procesor alebo základnú dosku, pretože v CPU môže zostať trochu vody.
  • Namiesto izopropylalkoholu je možné použiť denaturovaný alkohol. Ak používate 70% alkohol, urobte to na vlastné riziko.
  • Ak chcete skontrolovať, či je kvapalina, ktorú chcete použiť, vhodná, potrite jej vzorku sklom. Ak po zaschnutí vzorky nezostanú žiadne stopy, je to vhodné.
  • Ak je procesor v počítači, ktorý funguje, nechajte ho zapnutý 15-20 minút, aby sa zahrial. Je to bezpečnejšia alternatíva ako použitie teplovzdušnej pištole.

Varovania

  • Zabráňte poškodeniu chladiča, pokiaľ ho nemienite použiť znova.
  • Nepokúšajte sa vypnúť procesor. Nielenže môžete poškodiť procesor, ale tiež môžete poškriabať povrch chladiča alebo hornú časť procesora, vytvárať vzduchové medzery a zachytávať teplo.

Odporúča: