3 spôsoby, ako chrániť kožené sedadlá do auta

Obsah:

3 spôsoby, ako chrániť kožené sedadlá do auta
3 spôsoby, ako chrániť kožené sedadlá do auta

Video: 3 spôsoby, ako chrániť kožené sedadlá do auta

Video: 3 spôsoby, ako chrániť kožené sedadlá do auta
Video: Быстрая укладка плитки на стены в санузле. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #27 2024, Apríl
Anonim

Kožené autosedačky sú krásnou voľbou interiéru vášho vozidla a na cestách môžu poskytnúť pocit triedy a štýlu. Udržiavanie kožených autosedačiek v čistote a ochrane je dôležitým aspektom údržby vozidla. Pravidelným čistením autosedačiek a ich ochranou pred poliatím a nehodami môžete zaistiť, aby vaše kožené autosedačky vyzerali ako nové v deň, keď ste ich dostali.

Kroky

Metóda 1 z 3: Čistenie sedadiel v aute

Chráňte kožené autosedačky Krok 1
Chráňte kožené autosedačky Krok 1

Krok 1. Vysajte sedadlá, keď zbierajú nečistoty a odpadky

Pomocou malého ručného vysávača odstráňte všetky nečistoty alebo prach, ktoré sa mohli nahromadiť na vašich autosedačkách. Odstránite tým nielen veľké častice, ktoré sú vo vašom aute, ale aj mikroskopické alergény, ktoré možno nevidíte. Vysávať môžete raz za mesiac, alebo častejšie, ak sú vaše sedadlá obzvlášť špinavé.

Mnoho čerpacích staníc má vákuové stanice pre automobily, ktoré môžete použiť za malý poplatok

Chráňte kožené autosedačky Krok 2
Chráňte kožené autosedačky Krok 2

Krok 2. Nastriekajte na sedadlá čistiaci prostriedok na kožu, aby bolo čistenie dôkladnejšie

Väčšina domácich potrieb alebo železiarstiev predáva konkrétny kožený nábytok/čistič automobilov. Možno budete chcieť otestovať svoj kožený sprej na sedadlách, aby ste sa uistili, že nepoškodí vaše sedadlá, ale použitie špeciálneho koženého spreja by malo zaistiť bezpečné vyčistenie kože. Nastriekajte dostatočné množstvo, ktoré pokryje celé sedadlo, aby ste zaistili, že vaše sedadlá budú čisté. Kožený sprej môžete používať raz za dva mesiace, alebo častejšie, ak vaše sedadlá vyžadujú hlbšie čistenie.

Použitie čistiaceho spreja mimo kože môže poškodiť kožu vo vašom aute

Chráňte kožené autosedačky Krok 3
Chráňte kožené autosedačky Krok 3

Krok 3. Utrite sedadlá suchou handričkou, aby ste odstránili prebytočný sprej a prach

Sprej na čistenie kože spravidla nemusí sedieť. Utieraním čistou, suchou handričkou alebo handrou sa zbavíte zvyškových nečistôt alebo prachu, ktorý zostal na sedadlách.

Po utretí handrou môžu byť vaše sedadlá stále vlhké. Ak sú, nechajte ich uschnúť na vzduchu v dobre vetranom priestore

Chráňte kožené autosedačky Krok 4
Chráňte kožené autosedačky Krok 4

Krok 4. Na sedadlá naneste kožený kondicionér pre zvýšenú ochranu a vlhkosť

Kondicionér by ste na svoje sedadlá mali nanášať každé 3-4 mesiace alebo vždy, keď si všimnete, že vaše sedadlá vyschli. Kondicionér na kožu je možné kúpiť vo väčšine obchodov, ktoré ponúkajú sprej na kožu. Kondicionér udrží vaše sedadlá vlhké a zabráni praskaniu a zároveň ich ochráni pred slnkom. Väčšina kondicionérov potrebuje na normálne sedenie 4-6 hodín na sušenie.

Metóda 2 z 3: Nákup poťahov sedadiel

Chráňte kožené autosedačky Krok 5
Chráňte kožené autosedačky Krok 5

Krok 1. Vyberte si neoprénové alebo nylonové poťahy sedadiel pre ľahké čistenie

Poťahy autosedačiek sa dodávajú z niekoľkých rôznych materiálov, ale neoprén a nylon sú vhodné na pranie nenáročné na údržbu. Tieto poťahy sedadiel absorbujú rozliatie a neporiadok, ale môžete ich vyzliecť a umyť.

Mnoho obchodov s telovým a domácim tovarom predáva kryty sedadiel a môžete ich porovnávať a porovnávať na internete alebo v obchode

Chráňte kožené autosedačky Krok 6
Chráňte kožené autosedačky Krok 6

Krok 2. Kúpte si poťahy autosedačiek správnej veľkosti

Poťahy autosedačiek sa dodávajú v rôznych veľkostiach a tie, ktoré sú príliš veľké alebo príliš malé, neposkytnú rovnakú ochranu ako kryty, ktoré sa na vaše sedadlá dobre hodia. Nezabudnite si kúpiť poťahy sedadiel vyrobené pre váš typ a veľkosť auta.

Chráňte kožené sedadlá do auta, krok 7
Chráňte kožené sedadlá do auta, krok 7

Krok 3. Kúpte si poťahy sedadiel, ktoré odrážajú váš štýl

Tieto poťahy sedadiel budú hlavným zameraním interiéru vášho auta, preto by ste si mali zaobstarať také, ktoré sú prispôsobené vášmu vkusu. Skúste sa pozrieť na rôzne farby, prevedenia a materiály, kým nenájdete tie, ktoré sú pre vás to pravé.

Metóda 3 z 3: Predchádzanie nehodám

Chráňte kožené sedadlá do auta, krok 8
Chráňte kožené sedadlá do auta, krok 8

Krok 1. Uchovávajte jedlo a nápoje mimo auta, aby ste zabránili rozliatiu

Uchovávanie predmetov, ako sú potraviny a nápoje, mimo kožených sedadiel, zabráni rozliatiu a môže ich udržať čisté a upratané dlhšie. Skúste požiadať svojich pasažierov, aby z vášho auta nedávali rozliate veci, alebo ak je auto v pohybe, položte na nádoby viečka.

Deti sú obzvlášť náchylné na rozliatie vecí v aute. Aj keď občerstvenie na cestách môže byť zábavné, neporiadok ako zmrzlina, džúsy alebo jogurty môžu poškodiť vaše autosedačky

Chráňte kožené sedadlá do auta, krok 9
Chráňte kožené sedadlá do auta, krok 9

Krok 2. Držte ostré predmety mimo vreciek, aby ste obmedzili diery a slzy

Kožené sedadlá sa dajú ľahko poškriabať alebo roztrhnúť. Ostrý predmet ako kľúč môže často vyraziť z vrecka do koženej sedačky bez toho, aby ste si to všimli. Odstránenie predmetov, ako sú kľúče, kovové peňaženky a vreckové nože, skôr ako si sadnete do auta, môže pomôcť chrániť vaše kožené sedadlá.

V skutočnosti je veľmi ťažké opraviť škrabance a slzy v koži. Snažte sa udržať ostré predmety mimo svojich sedadiel, aby boli v bezpečí

Chráňte kožené sedadlá do auta, krok 10
Chráňte kožené sedadlá do auta, krok 10

Krok 3. Noste v aute súpravu na rozliatie, aby ste rýchlo vyčistili neporiadok

K rozliatiu vo vašom aute určite dôjde, preto je najlepšie byť na to pripravený. Uchovávanie súpravy obsahujúcej kožený sprej, handru a trochu vody pre prípad neporiadku vám pomôže rýchlo vyčistiť rozliatie a zabrániť poškodeniu autosedačiek.

Odporúča: