Ako sledovať svoju diétu na Fitbit: 11 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako sledovať svoju diétu na Fitbit: 11 krokov (s obrázkami)
Ako sledovať svoju diétu na Fitbit: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako sledovať svoju diétu na Fitbit: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako sledovať svoju diétu na Fitbit: 11 krokov (s obrázkami)
Video: CS50 2014 — неделя 1 2024, Smieť
Anonim

Fitbit je veľmi obľúbený fitness gadget, ktorý sleduje nielen vašu fyzickú aktivitu, ale môže vám tiež pomôcť s diétou. S Fitbitom môžete zaznamenávať svoj príjem kalórií a kvalitu jedla a vytvárať tak presnejší denník o fitness. Zaznamenávanie jedla, ktoré jete, vo Fitbit je jednoduché a praktické.

Kroky

Časť 1 z 3: Vytvorenie plánu potravín

Krok 1. Nastavte si účet Fitbit, ak ho ešte nemáte

Ak ste si nainštalovali aplikáciu, „Pripojte sa k Fitbit“sa zobrazí hneď po otvorení a budete prevedení celým procesom. (Ak nemáte mobilné zariadenie, môžete svoj Fitbit nastaviť tak, že pripojíte bezdrôtový hardvérový kľúč k portu USB na počítači, prejdete na stránku www.fitbit.com/setup a budete postupovať podľa pokynov na obrazovke.)

Sledujte svoju diétu na Fitbite, krok 1
Sledujte svoju diétu na Fitbite, krok 1

Krok 2. Prihláste sa do svojho účtu Fitbit na www.fitbit.com alebo v aplikácii

Kliknite na odkaz „Prihlásiť sa“v pravom hornom rohu stránky a zadajte svoje prihlasovacie údaje pre prihlásenie.

Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 2
Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 2

Krok 3. Začnite s potravinovým plánom

Práve tu budete sledovať svoj denný kalorický príjem. Na hlavnom paneli účtu kliknite na položku „Denník“. Potom kliknite na „Jedlo“a potom na „Začíname“(v sekcii Potravinový plán).

Sledujte svoju diétu na Fitbite, krok 3
Sledujte svoju diétu na Fitbite, krok 3

Krok 4. Vyplňte svoje štatistiky a intenzitu

Zadajte svoju aktuálnu hmotnosť a hmotnosť, ktorú chcete dosiahnuť. Vyberte si intenzitu potravinového plánu, ktorý chcete vytvoriť. Fitbit vám na základe vašich hmotnostných štatistík a intenzity, ktorú si vyberiete, povie, ako skoro by ste mali dosiahnuť svoj hmotnostný cieľ.

  • Môžete si vybrať zo štyroch rôznych intenzít: Jednoduchšia, Stredná, Kinda Hard a Harder. Všetko, čo musíte urobiť, je vybrať svoju voľbu a pokračovať kliknutím na tlačidlo „Ďalej“.
  • Aj keď je v konečnom dôsledku na vás, akú intenzitu zvolíte, zo svojho plánu vyťažíte maximum, ak si vyberiete taký, ktorý vám skutočne vyhovuje. Ak si vyberiete príliš náročný, odradí vás to a možno aj prestanete. Ak si vyberiete príliš jednoduchý, možno nebudete vidieť výsledky tak rýchlo, ako sa vám páči, a plán vás môže nudiť.
  • Ak nemáte vo zvyku pravidelne cvičiť alebo ak je pre vás obzvlášť náročné vylúčiť niektoré jedlá z vašej stravy, zostaňte na jednoduchšie alebo stredné. Ak cvičíte pravidelne a máte dobrú sebakontrolu ohľadom jedla, choďte na spôsob Kinda Hard alebo Harder.
  • Intenzitu môžete neskôr upraviť, ak zistíte, že je plán pre vás príliš ľahký alebo príliš tvrdý. Jednoducho kliknite na ikonu ozubeného kolieska na dlaždici „Calories In vs. Out“(ikona lyžice a vidličky). Potom kliknite na ikonu ceruzky (hneď vedľa položky „Intenzita plánu“). Cieľ svojej hmotnosti môžete zmeniť aj na tejto obrazovke.
Sledujte svoju diétu na Fitbite, krok 4
Sledujte svoju diétu na Fitbite, krok 4

Krok 5. Dvakrát skontrolujte súhrn svojho plánu

V poslednom kroku sa zobrazí súhrn vášho potravinového plánu. Obsahuje vašu aktuálnu a požadovanú hmotnosť, vami zvolenú intenzitu a koľko kalórií denne stratíte na základe vami zvolenej intenzity. Opätovným kliknutím na tlačidlo „Ďalej“dokončíte alebo kliknite na „Predošlé“, ak ste urobili chybu a chcete ju opraviť.

Časť 2 z 3: Záznam jedla, ktoré jete

Sledujte svoju diétu na Fitbite, krok 5
Sledujte svoju diétu na Fitbite, krok 5

Krok 1. Nastavte dátum

Na hlavnom paneli Fitbit kliknite na šípku smerujúcu doprava na tlačidlo Dátum v ľavom hornom rohu stránky a nastavte ho na aktuálny deň. Na stránke sa zobrazí dlaždica Calories In vs. Out (ikona lyžice a vidličky).

Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 6
Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 6

Krok 2. Zadajte podrobnosti o príjme potravy

Kliknite na položku Denník a zadajte svoje jedlo. Jedlo môžete zadať buď ručne, alebo naskenovať čiarové kódy v aplikácii Fitbit (stačí klepnúť na ikonu čiarového kódu a podržať čiarový kód pred fotoaparátom, kým sa v aplikácii nezobrazí „Chápem“). Vyplňte tri údaje potrebné pre jedlo, ktoré ste jedli:

  • Čo si jedol? Do textového poľa napíšte názov jedla, ktoré ste jedli, a zobrazí sa zoznam potravín. Vyberte zo zoznamu najviac príbuznú položku a vyplní sa do textového poľa.
  • Koľko? Nastavte množstvo jedla, ktoré ste zjedli, zadaním veľkosti porcie, ktorú ste mali do tohto textového poľa.
  • Kedy? Kliknite na tento rozbaľovací zoznam a vyberte dennú dobu, kedy ste mali jedlo.
Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 7
Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 7

Krok 3. Vytvorte jedlo, aby ste ušetrili čas

Zvlášť, ak varíte doma, nebudete chcieť zaznamenávať všetky zložky svojho jedla vždy, keď budete jesť to isté. Namiesto toho si vytvorte „jedlo“vo svojom účte Fitbit a odložte si ho na neskôr.

Na stránke, kde zvyčajne prihlasujete jedlo, vyhľadajte vpravo položku „Obľúbené“a kliknite na položku „Jedlá“. Potom kliknite na odkaz „Vytvoriť jedlo“a pomenujte svoje jedlo. Kliknite na „Uložiť“a pridajte jednotlivé jedlá, z ktorých sa jedlo skladá. Po zadaní jednotlivých potravín kliknite na červené tlačidlo „Pridať do jedla“. Potom kliknite na „Končím“

Časť 3 z 3: Monitorovanie vášho pokroku

Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 8
Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 8

Krok 1. Zadajte jedlo po každom jedle

Vytvorte si rutinu, aby ste nezabudli. Občerstvenie sa tiež počíta, samozrejme. Niektorým ľuďom pomôže naplánovať si jedlo vopred a zadať všetky jedlá, ktoré chcú v ten deň jesť, skoro ráno (alebo dokonca skoro v týždni). Tak môžete zistiť, či vám jedlá, ktoré plánujete, pomôžu dosiahnuť vaše ciele v oblasti hmotnosti alebo nie, a podľa toho sa prispôsobiť.

Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 9
Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 9

Krok 2. Sledujte svoju diétu

Prejdite do sekcie Denník potravín. Kliknutím na tlačidlo „Denník“v hornej časti hlavného panela sa dostanete na stránku Denník vášho hlavného panela. Na karte Denník vyberte kartu „Jedlo“a zobrazia sa záznamy o vašej strave.

  • Potravinový plán - ukazuje počet kalórií, ktoré môžete ešte ten deň jesť, aby ste zostali na správnej ceste. Táto časť tiež zobrazuje podrobný prehľad všetkých kalórií, ktoré ste spotrebovali.
  • Zaznamenané potraviny - obsahuje všetko jedlo, ktoré ste zaznamenali do svojho potravinového plánu. Tu môžete identifikovať, ktoré potraviny musíte jesť viac a ktoré možno budete musieť obmedziť.
Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 10
Sledujte svoju diétu na Fitbit, krok 10

Krok 3. Sledujte svoj odhad kalórií

Váš odhad kalórií na deň sa bude aktualizovať, keď budete jesť a cvičiť. Kedykoľvek kliknite na počítadlo kalórií a kalórií, aby ste zistili, ako blízko ste k odporúčaniu vášho plánu. Prispôsobí sa to pri chôdzi alebo cvičení a pri pridávaní jedál a občerstvenia do vášho stravovacieho plánu.

  • Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, často sa prihlasujte. Nečakajte do konca dňa, aby ste zistili, ako sa vám darí, alebo ste prekročili svoj kalorický príjem bez toho, aby ste si to uvedomovali.
  • Pamätajte si, že zdravá strava je viac než len počítanie kalórií. Bez ohľadu na to, či sa snažíte schudnúť, schudnúť alebo si udržať svoju aktuálnu hmotnosť, musíte každý deň jesť vyváženú stravu. Uistite sa, že väčšina vašich kalórií pochádza

    • Čerstvé ovocie a zelenina
    • Celé zrniečka
    • Strukoviny
    • Oriešky
    • Chudé bielkoviny

Tipy

  • Aby ste si udržali presný záznam o svojej strave, nepodvádzajte prijatý príjem potravy. Ak budete k sebe pravdiví, pomôže vám to udržať sa na ceste a rýchlejšie dosiahnuť svoje ciele.
  • Čo najviac zaznamenajte všetko, čo zjete. Aj Hersheyov bozk sa počíta.
  • Porozprávajte sa so svojím lekárom skôr, ako sa pustíte do nového fitness plánu. Príliš rýchle chudnutie alebo priberanie môže byť nezdravé a dokonca nebezpečné.

Odporúča: