Ako byť dobrým bloggerom: 15 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako byť dobrým bloggerom: 15 krokov (s obrázkami)
Ako byť dobrým bloggerom: 15 krokov (s obrázkami)

Video: Ako byť dobrým bloggerom: 15 krokov (s obrázkami)

Video: Ako byť dobrým bloggerom: 15 krokov (s obrázkami)
Video: Как подвязать помидоры в открытом грунте 2024, Smieť
Anonim

Je to veľká zábava písať blog, ale môže to rýchlo starnúť, ak nikto nenavštevuje! Dostať svoj blog na prvé miesto vo vyhľadávačoch pre hlavné kľúčové frázy by malo byť vašim cieľom, aby sa táto návštevnosť uskutočnila. Majte na pamäti, že to bude nejaký čas trvať, ale je to veľmi možné.

Kroky

Časť 1 z 5: Začíname s blogom

Staňte sa dobrým blogerom Krok 1
Staňte sa dobrým blogerom Krok 1

Krok 1. Založte si blog

Ak ešte nevlastníte blog, musíte si nájsť správnu platformu pre seba. Na trhu je toľko blogovacích platforiem, z ktorých si môžete vybrať, ako napríklad WordPress, Blogger, Tumblr a Medium, Weebly atď. Skúste jednu z nich; Ak nie ste spokojní s jeho ponúkanými funkciami, môžete prejsť na iný, existuje nespočetné množstvo možností, niektoré sú bezplatné a niektoré platené.

Staňte sa dobrým bloggerom, krok 2
Staňte sa dobrým bloggerom, krok 2

Krok 2. Vyberte si tému, ktorá vás baví

Aj keď nemáte vášeň, písanie o vašom každodennom živote vám môže priniesť dobré čítanie, podľa toho, ako to poviete. Ak sa chystáte písať blog o tom, čo ste dnes robili, urobte to zaujímavým. Ľudia hľadajú zábavný príbeh alebo váš názor na diskutabilnú tému. Možno nebudú tak ochotní čítať, ako ste dnes menili žiarovku. Používanie fotografií môže zlepšiť zážitok z čítania a viac zaujať čitateľov.

Krok 3. Veľa čítajte

To jednoducho znamená, že si musíte prejsť príspevky ostatných bloggerov, čo vám pomôže zlepšiť sa v písaní a vystaví vás novým spôsobom písania. Vždy musíte byť študent a pripravený učiť sa. Môžete si prečítať o témach, ktoré vás zaujímajú.

Staňte sa dobrým bloggerom Krok 3
Staňte sa dobrým bloggerom Krok 3

Časť 2 z 5: Jednoduché nájdenie blogu

Staňte sa dobrým bloggerom Krok 4
Staňte sa dobrým bloggerom Krok 4

Krok 1. Navrhnite svoj blog

Ak blogujete o móde, cestovaní alebo jedle, potom si môžete vybrať zaujímavé alebo atraktívne témy s tým súvisiace, čo pomáha prilákať čitateľov. Skúste vytvoriť jednoduchý, štýlový a profesionálny dizajn.

Staňte sa dobrým bloggerom Krok 5
Staňte sa dobrým bloggerom Krok 5

Krok 2. Získajte informácie o optimalizácii pre vyhľadávače (SEO)

Základom je vedieť, na ktoré kľúčové slová sa zamerať. To sú to, čo ľudia hľadajú vo vyhľadávačoch, a ako môžu nájsť váš blog. Niektoré z týchto kľúčových slov získajú oveľa viac vyhľadávaní ako ostatné, takže je vo vašom záujme, aby ste si nakoniec vybrali tie, ktoré sa často vyhľadávajú. Majte na pamäti, že tieto sú často konkurencieschopnejšie ako tie, ktoré sa hľadajú menej - ale môžete mať šťastie.

Staňte sa dobrým bloggerom, krok 6
Staňte sa dobrým bloggerom, krok 6

Krok 3. Zamerajte svoje úsilie zatiaľ na tieto kľúčové slová

Vyberte si veľký, ktorého dosiahnutie bude trvať dlhšie, a tiež tri až štyri ďalšie výrazy, ktoré sa pokúsite zaradiť. Všetky by mali byť podobné! Potom zahrniete tieto kľúčové slová do každého blogového príspevku, ktorý vytvoríte, v rôznych kombináciách. Vždy zamerajte svoje príspevky na jeden výraz a ostatné zahrňte iba vtedy, ak majú zmysel. Keď sa zameriate na tieto podobné kľúčové slová, vyhľadávače vás začnú hodnotiť vyššie, pretože váš blog je úzko zameraný a relevantný pre to, na čo sa zameriavate.

Staňte sa dobrým bloggerom, krok 7
Staňte sa dobrým bloggerom, krok 7

Krok 4. Urobte všetko pre to, aby ste získali relevantné odkazy, ktoré smerujú na vašu domovskú stránku a vaše jednotlivé príspevky

Veľa rozhodnutí o poradí je založených na tom, koľko spätných odkazov prichádzate na svoj web. Tieto odkazy môžete získať písaním článkov odosielaných do adresárov, písaním blogov pre hostí na iné blogy s vysokou návštevnosťou, používaním stránok sociálnych sietí, používaním stránok so sociálnymi záložkami a kupovaním odkazov (pri tejto taktike buďte veľmi opatrní).

Časť 3 z 5: Poskytovanie brilantného a prístupného obsahu

Staňte sa dobrým bloggerom Krok 8
Staňte sa dobrým bloggerom Krok 8

Krok 1. Postupne zobrazujte konzistentné a relevantné príspevky

Zdá sa, že Google uprednostňuje domény, ktorým už nejaký čas zostarol a ktoré budú pre ich návštevníkov dobrou stávkou. Pamätajte si - cieľom spoločnosti Google (a ďalších motorov) je poskytnúť ľuďom, ktorí s nimi hľadajú, čo najlepšie skúsenosti. Ak bude váš blog vhodný pre hľadané výrazy, bude pre vás jednoduchšie zaradiť sa tam a zostať tam.

Staňte sa dobrým bloggerom Krok 9
Staňte sa dobrým bloggerom Krok 9

Krok 2. Zostaňte pri téme

Ak blogujete o hudbe, nedávajte príspevok o súmraku alebo tak niečo. Ak nezostanete pri téme, zmení sa to, čo si návštevníci myslia o vašom blogu.

Staňte sa dobrým bloggerom, krok 10
Staňte sa dobrým bloggerom, krok 10

Krok 3. Urobte svoje príspevky jedinečné

Urobte zo svojich príspevkov niečo, čo nemôžete dostať do iných blogov. Skúste zmeniť formát. Skúste tiež zorganizovať svoj príspevok. Čím lepšie bude váš príspevok usporiadaný, tým lepšie bude príspevok pôsobiť. Čím lepšie budú vaše príspevky pôsobiť, tým lepšie bude pôsobiť váš blog.

Zaistite, aby ste vždy uverejňovali úžasný obsah. Čím lepší je váš obsah a čím je váš blog zaujímavejší, tým viac ľudí naň bude odkazovať. Nie je nič lepšie, ako získať bezplatné odkazy len preto, že sa ľuďom páči, čo hovoríte! Myslite na stránku SEO, ale pamätajte aj na to, že v konečnom dôsledku uspokojujete potreby ľudí vo svojom výklenku. Ak vás majú radi, budú sa vám páčiť vyhľadávacie nástroje

Časť 4 z 5: Propagácia vášho blogu

Staňte sa dobrým bloggerom, krok 11
Staňte sa dobrým bloggerom, krok 11

Krok 1. Propagujte svoj blog

Keď začnete, budete o blogu vedieť iba vy. Propagáciu svojho blogu začnite až potom, ako získate zhruba 15 príspevkov. Ak ho propagujete skôr, ako si ľudia budú myslieť, že váš blog nie je dosť dobrý. Nespamujte svoj odkaz. Existuje množstvo spôsobov, ako propagovať svoj blog.

  • Používajte rôzne platformy sociálnych médií.
  • Pridajte do svojho príspevku značky. Vďaka tomu sa vaše príspevky budú zobrazovať vo vyhľadávačoch, ako je Google.
  • Pridajte odkaz na svoj web v podpise fóra. Bude lepšie, ak sú fórum a váš blog rovnaká téma. Uistite sa však, že uverejníte príspevok na fóre.
  • Výmena odkazov s inými webmi. Vytvorte zvitok blogu.
Staňte sa dobrým bloggerom Krok 12
Staňte sa dobrým bloggerom Krok 12

Krok 2. Raz za čas si dajte prestávku

Nedávajte si však prestávku každý druhý týždeň.

Časť 5 z 5: Interakcia s vašimi čitateľmi

Buďte dobrým bloggerom Krok 13
Buďte dobrým bloggerom Krok 13

Krok 1. Buďte pohotovým bloggerom

Keď čitatelia zanechajú komentáre, znamená to, že majú záujem s vami komunikovať a získať vašu spätnú väzbu. Ak ich budete ignorovať, existuje riziko, že sa budú cítiť nedocenení a prestanú čítať vašu prácu

Staňte sa dobrým bloggerom Krok 14
Staňte sa dobrým bloggerom Krok 14

Krok 2. Keď čitatelia zanechajú svoj komentár k vášmu blogovému príspevku, potom je vašou hlavnou povinnosťou reagovať a komunikovať s nimi

To môže prejaviť záujem vášho čitateľa o váš príspevok a tiež pomôže pri budovaní zdravého vzťahu s inými blogermi. Na komentár čitateľa vždy odpovedzte, aby sa z vašej strany nemohli cítiť ignorovaní.

Staňte sa dobrým bloggerom Krok 15
Staňte sa dobrým bloggerom Krok 15

Krok 3. Zvážte povzbudivú interakciu čitateľov

Existuje mnoho spôsobov, ako to urobiť, napríklad prieskumy, ankety, kvízy a dokonca aj súťaže.

Odporúča: