3 jednoduché spôsoby, ako vyrezať chránič obrazovky z tvrdeného skla

Obsah:

3 jednoduché spôsoby, ako vyrezať chránič obrazovky z tvrdeného skla
3 jednoduché spôsoby, ako vyrezať chránič obrazovky z tvrdeného skla

Video: 3 jednoduché spôsoby, ako vyrezať chránič obrazovky z tvrdeného skla

Video: 3 jednoduché spôsoby, ako vyrezať chránič obrazovky z tvrdeného skla
Video: 3 ways to open task manager in Windows #shorts #windows #windows10 2024, Apríl
Anonim

Úprimne povedané, rezanie tvrdeného skla je mimoriadne náročné a je veľmi pravdepodobné, že si pokazíte chránič obrazovky, ak sa o to pokúsite. Tvrdené sklo sa vyrába zahrievaním bežného skla na vysoké teploty a jeho chladením pri súčasnom tlaku na stlačenie skla a jeho spevnenie, čo robí jeho rezanie mimoriadne náročným. Na temperovanie skla by ste teoreticky mohli použiť žíhací stroj alebo použiť laserový rezací stroj, ale to zahŕňa nákup zariadenia v hodnote tisíc dolárov, všetko za jednoduchú ochranu obrazovky. Ak nemôžete starý chránič obrazovky jednoducho vrátiť alebo ho vymeniť, existujú dve možnosti, ktoré môžu fungovať, pokiaľ ide o vyrezanie ochranného skla z tvrdeného skla.

Kroky

Metóda 1 z 3: Dimenzovanie chrániča pre váš nový telefón

Vyrežte ochrannú fóliu z tvrdeného skla, krok 1
Vyrežte ochrannú fóliu z tvrdeného skla, krok 1

Krok 1. Položte telefón hore nohami na nový chránič

Vezmite si chránič obrazovky a položte ho rovno na stôl alebo stôl. Položte telefón hore nohami na chránič obrazovky. Okraje chrániča zarovnajte nahor tak, aby boli rovnobežné s okrajmi telefónu, aby bolo rezanie jednoduchšie.

Ak si chránič obrazovky striháte, aby ste ho dali na niečo iné ako telefón, jednoducho zmerajte rozmery a nakreslite ich na chránič obrazovky

Pozor:

Len pre pripomenutie, je veľká pravdepodobnosť, že sa váš chránič obrazovky pri pokuse o rozbitie rozbije. Môžete sa pokúsiť použiť ktorúkoľvek z týchto metód, ale je lepšie, ak si kúpite nový chránič obrazovky, ak je to možné.

Vystrihnite tvrdenú sklenenú ochranu obrazovky, krok 2
Vystrihnite tvrdenú sklenenú ochranu obrazovky, krok 2

Krok 2. Opatrne načrtnite telefón pomocou tenkej trvalej značky

Uchopte fixnú značku s jemným hrotom. Bez toho, aby ste sa dotýkali okrajov telefónu, opatrne načrtnite telefón pomocou okrajov ako rovných okrajov. Plastovú časť fixky držte pri telefóne, aby sa na ňu nedostal atrament. Zakryte celý obrys telefónu a preneste požadovanú veľkosť do ochranného krytu obrazovky.

Ak máte tlačidlo domov, ručne pridajte malý zárez v spodnej časti. Tento zárez však bude oveľa ťažšie vyrezať

Vystrihnite chránič obrazovky z tvrdeného skla, krok 3
Vystrihnite chránič obrazovky z tvrdeného skla, krok 3

Krok 3. Nasaďte si hrubé rukavice, masku proti prachu a ochranné okuliare

Bez ohľadu na to, ako tvrdené sklo rezáte, je dôležité prijať správne bezpečnostné opatrenia, aby ste sa neporezali. Vezmite si najhrubšie rukavice, oblečte si tričko s dlhým rukávom a zaobstarajte si ochranné okuliare, aby boli vaše oči v bezpečí.

Ak rezáte sklo pod vodou, aby ste znížili napätie na skle a minimalizovali pravdepodobnosť, že sa rozbije, pravdepodobne nebudete musieť chrániť svoje pľúca. Ak sa chystáte orezať chránič obrazovky diamantovým pilníkom, určite však budete potrebovať masku proti prachu alebo respirátor, aby ste predišli vdýchnutiu prachu zo skla

Metóda 2 z 3: Orezanie chrániča pod vodou

Vystrihnite tvrdenú sklenenú ochranu obrazovky, krok 4
Vystrihnite tvrdenú sklenenú ochranu obrazovky, krok 4

Krok 1. Naplňte malé vedro alebo nádobu teplou vodou

Vezmite si dostatočne veľkú nádobu, do ktorej si ponoríte obe ruky, chránič obrazovky a nožnice. Krabica s rozmermi 30 x 30 cm by mala byť dostatočne veľká, ak niečo také máte. Naplňte vedro ¾ cesty teplou vodou z vodovodu.

Pozor:

Tento proces nemusí fungovať, ak máte hrubšiu ochranu obrazovky. Tento postup je najvhodnejší pre tenšie verzie, ktoré majú malý ohyb. Tento štýl ochrany obrazovky nie je zvyčajne 100% tvrdené sklo, čo uľahčuje rezanie.

Vystrihnite tvrdenú sklenenú ochranu obrazovky, krok 5
Vystrihnite tvrdenú sklenenú ochranu obrazovky, krok 5

Krok 2. Uchopte ostré nožnice a ponorte obrazovku pod vodu

Na to pravdepodobne nepôjdu dvojice nožníc z remesla alebo kuchyne. Vezmite si sadu silných nožníc s ostrými čepeľami. Držte nožnice v dominantnej ruke a ponorte ich pod vodu s ochranným krytom do druhej ruky. Držte ich 2–3 palce (5,1–7,6 cm) pod povrchom.

Aby ste to urobili, nedávajte si rukavice. Nosiť rukavice vo vode môže byť divné, ale je to kľúčová súčasť bezpečia

Vystrihnite ochranu obrazovky z tvrdeného skla, krok 6
Vystrihnite ochranu obrazovky z tvrdeného skla, krok 6

Krok 3. Prvú stranu obrysu ostrihajte opatrne a pomaly

Začnite na ľubovoľnej strane ochranného krytu obrazovky. Držte ho pevne a udržujte svoje nedominantné prsty najmenej 5 palcov (2 palce) od línie rezu. Opatrne odstrihnite pozdĺž čiary, ktorú ste nakreslili na permanentnú značku. Choďte naozaj pomaly, aby ste na obrazovku nevyvíjali príliš veľký tlak naraz.

Predpokladá sa, že voda uľahčuje rezanie skla tým, že poskytuje sklenený vankúš pri rezaní, čo znižuje jeho celkovú pevnosť a uľahčuje rezanie. Niektorí ľudia dokonca prirovnávajú pocit rezania skla pod vodou k rezaniu lepenky

Vystrihnite si chránič obrazovky z tvrdeného skla, krok 7
Vystrihnite si chránič obrazovky z tvrdeného skla, krok 7

Krok 4. Pokračujte v otáčaní obrazovky pod vodou a odstrihnite ďalšie strany

Akonáhle orezáte prvú stranu nadol, otočte chránič obrazovky na ďalší okraj a ďalšiu stranu vystrihnite. Tento postup zopakujte pre zvyšné strany chrániče obrazovky. Strihajte pomaly a pracujte opatrne, aby ste nerozbili obrazovku.

Ak máte zárez pre domáce tlačidlo, použite časť čepelí, ktorá je najbližšie k držadlu, nie hroty

Vyrežte chránič obrazovky z tvrdeného skla, krok 8
Vyrežte chránič obrazovky z tvrdeného skla, krok 8

Krok 5. Na brúsenie okrajov pod vodou použite diamantový pilník alebo dremel

Vezmite diamantový pilník alebo nástroj dremel s brúsnou špičkou. Plochou stranou pilníka zoškrabte každú stranu chrániča obrazovky jemnými ťahmi tam a späť. Vykonajte to 10-15 krát pre každú stranu, aby ste vyhladili výrezy a odstránili všetky uvoľnené črepy. Ak používate nástroj dremel, držte hrot brúsenia pod vodou bez toho, aby ste ponorili samotný nástroj. Zapnite nástroj a špičkou prejdite po okrajoch obrazovky, aby ste ho vyfrézovali.

  • Diamantový pilník je v podstate dlhý kus kovu so štruktúrovanou hranou, ktorý sa používa na brúsenie tvrdých materiálov.
  • Diamantové pilníky majú rôznu zrnitosť, rovnako ako brúsny papier. Na to použite najlepšiu drť, akú môžete.
  • Náradie dremel je malé elektrické náradie podobné peru so špičkou, ktorá sa otáča. Používa sa na orezávanie materiálov bez rezania. Ak používate nástroj dremel, ponorte rotujúci hrot iba do vody, aby ste sa vyhli skratu alebo úrazu elektrickým prúdom.

Metóda 3 z 3: Plnenie tvrdeného skla

Vyrežte ochrannú fóliu z tvrdeného skla, krok 9
Vyrežte ochrannú fóliu z tvrdeného skla, krok 9

Krok 1. Ochráňte chránič obrazovky blízko okraja stola

Položte kartón nadol blízko okraja stola. Nasaďte si chránič obrazovky na vrch kartónu a podržte jeden z okrajov, ktoré prikladáte 1–2 palca (2,5–5,1 cm) mimo stôl. Na vrch obrazovky umiestnite ďalší kartón, aby v prípade rozbitia obrazovky nelietali úlomky skla všade.

Pozor:

Nie je to dobrý nápad, ak potrebujete odstrániť viac ako 1418 palcov (0,64 - 0,32 cm). Tento proces bude fungovať, ak sa pokúšate odstrániť malé množstvo skla, aby obrazovka lepšie sadla, ale nakoniec sa rozbije, ak vyberiete príliš veľa skla.

Vystrihnite chránič obrazovky z tvrdeného skla, krok 10
Vystrihnite chránič obrazovky z tvrdeného skla, krok 10

Krok 2. Spustite diamantový pilník jemne po okraji, rovnobežne s vašim obrysom

Získajte diamantový pilník v najlepšej zrnitosti, ku ktorej máte prístup. Nominantnou rukou jemne uchopte hornú časť obrazovky. Potom držte pilník naplocho oproti strane, ktorú brúsite. Pomaly a opatrne presúvajte pilník tam a späť. Odstránenie dostatočného množstva skla, ktoré je potrebné na ochranu obrazovky, môže trvať 2 až 3 minúty.

  • Pri tom musíte byť veľmi jemní. Ak vyvíjate príliš veľký tlak, chránič obrazovky sa môže rozbiť.
  • Na to môžete teoreticky použiť dremel namiesto diamantového pilníka, ale bude to trvať oveľa dlhšie, pretože môžete pracovať iba v 12 palce (1,3 cm) s malým dremel bitom. Vaša linka pravdepodobne tiež nebude taká čistá.
Vyrežte ochrannú fóliu z tvrdeného skla, krok 11
Vyrežte ochrannú fóliu z tvrdeného skla, krok 11

Krok 3. Pokračujte v odkladaní ochranného krytu obrazovky, kým nezodpovedá vášmu obrysu

Hneď ako zložíte svoju prvú stranu, zdvihnite kartón a otočte chránič obrazovky tak, aby nová strana spočívala 1 až 2 palce (2,5 až 5,1 cm) nad okrajom. Založte túto stranu nadol rovnakým spôsobom, ako ste urobili prvú stranu. Tento postup opakujte pre každú z ďalších strán, kým neodstránite prebytočné sklo.

Odporúča: