Ako používať Windows Fotogaléria: 11 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako používať Windows Fotogaléria: 11 krokov (s obrázkami)
Ako používať Windows Fotogaléria: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Windows Fotogaléria: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Windows Fotogaléria: 11 krokov (s obrázkami)
Video: Как удалить Avast Free Antivirus с компьютера полностью 2024, Apríl
Anonim

Windows Photo Gallery je aplikácia pre Windows, ktorá vám umožňuje jednoducho prezerať, organizovať a upravovať obrázky pomocou jednoduchého rozhrania. Windows Photo Gallery sa dodáva so systémom Windows Vista, ale podporuje ho aj Windows 7, 8 a 10, ak si ho chcete stiahnuť od spoločnosti Microsoft. Tieto pokyny sa budú vzťahovať na základné funkcie sťahovania softvéru a importu/úpravy fotografií.

Kroky

Časť 1 z 2: Začíname

Použite Windows Photo Gallery, krok 1
Použite Windows Photo Gallery, krok 1

Krok 1. Získajte Windows Photo Gallery

Budete si musieť stiahnuť softvérový balík Windows Essentials od spoločnosti Microsoft. Prejdite vo webovom prehliadači na adresu https://windows.microsoft.com/en-us/windows/essentials a stlačte tlačidlo Stiahnuť. Po dokončení sťahovania spustite inštalátor.

  • Pre používateľov systému Windows 7 alebo 8 je softvérový balík označený ako Windows Essentials 2012.
  • Používatelia systému Windows Vista majú vstavanú Windows Photo Gallery a nepotrebujú nič sťahovať.
Krok 2 použite Windows Fotogaléria
Krok 2 použite Windows Fotogaléria

Krok 2. Otvorte Windows Photo Gallery

Do galérie sa dostanete kliknutím na „Štart> Všetky programy> Windows Photo Gallery“.

Použite Windows Photo Gallery, krok 3
Použite Windows Photo Gallery, krok 3

Krok 3. Pridajte fotografie, ktoré už sú vo vašom počítači

Ak už vo vašom počítači sú fotografie, ktoré chcete pridať, môžete ich jednoducho presunúť myšou do okna Windows Fotogaléria.

Použite Windows Photo Gallery, krok 4
Použite Windows Photo Gallery, krok 4

Krok 4. Importujte fotografie z fotoaparátu alebo iného externého zariadenia

Ak chcete importovať, pripojte zariadenie a potom stlačte tlačidlo „Domov> Importovať“. Vyberte zariadenie, z ktorého chcete importovať fotografie alebo videá, a potvrďte.

Použite Windows Photo Gallery, krok 5
Použite Windows Photo Gallery, krok 5

Krok 5. Vyberte cieľ pre importované fotografie (voliteľné)

Stlačte „Ďalšie možnosti“a zobrazí sa dialógové okno. Tu môžete vybrať cieľový priečinok a potom vybrať schému pomenovania pre podpriečinok a importované obrázky (tj. Meno + dátum atď.). Nastavenia potvrďte stlačením „OK“

Predvoleným cieľom importovaných fotografií je priečinok „Moje obrázky“(„Tento počítač> Moje obrázky“alebo „C: / Používatelia [používateľské meno] Moje obrázky“)

Použite Windows Photo Gallery, krok 6
Použite Windows Photo Gallery, krok 6

Krok 6. Dokončite import

Keď ste so svojimi nastaveniami spokojní, kliknite na „Importovať“. Odtiaľ sú dve možnosti: „Importovať všetky nové položky“alebo „Skontrolovať, usporiadať a zoskupiť položky na import“.

  • „Importovať všetky nové položky“importuje čokoľvek zo zdroja, ktorý v cieľovom priečinku ešte neexistuje.
  • „Skontrolovať, usporiadať a zoskupiť položky na import“umožňuje používateľovi vybrať a usporiadať konkrétne ciele, ktoré sa majú importovať.

Časť 2 z 2: Organizácia a zdieľanie fotografií

Použite Windows Photo Gallery, krok 7
Použite Windows Photo Gallery, krok 7

Krok 1. Usporiadajte položky pomocou značiek a titulkov

Môžete použiť značky, ktoré vám pomôžu nájsť a kategorizovať vaše fotografie, zatiaľ čo titulky môžu do vašej knižnice pridať trochu ďalších informácií a vkusu. Ak chcete použiť značku, kliknite na obrázok a potom kliknite na položku Pridať značky na table s podrobnosťami, zadajte názov značky a stlačte kláves Enter. Štítky je možné použiť na viacero obrázkov vybratím skupiny pred stlačením tlačidla „Pridať značky“. Pridanie titulku sa vykonáva podobne, výberom poľa „Titulky“na table s podrobnosťami a zadaním textu.

  • Ak sa tabla podrobností nezobrazí, kliknutím na položku „Usporiadať> Rozloženie> tabla s podrobnosťami“ju zobrazíte.
  • Viaceré položky je možné vybrať kliknutím alebo presunutím alebo podržaním klávesu Ctrl a kliknutím na jednotlivé položky.
Použite Windows Photo Gallery, krok 8
Použite Windows Photo Gallery, krok 8

Krok 2. Na spodnom paneli sa pohybujte, robte jednoduché úpravy a predvádzajte svoje fotografie

Tlačidlá v dolnom paneli vám umožňujú približovať, otáčať, navigovať alebo odstraňovať fotografie. Vybraté položky si môžete prezrieť aj v prezentácii pomocou stredného tlačidla na paneli.

  • Prezentáciu môžete kedykoľvek ukončiť pomocou klávesu Esc.
  • Filtre prezentácií je možné použiť v časti „Domov> Prezentácia“.
Použite Windows Photo Gallery, krok 9
Použite Windows Photo Gallery, krok 9

Krok 3. Upravte obrázky a opravte bežné chyby

Niektoré funkcie úprav fotografií je možné vykonávať na viacerých fotografiách naraz. Program Windows Photo Gallery môže automaticky upravovať jas a kontrast obrazu výberom cieľových fotografií a prechodom na položku „Upraviť> Úpravy> Automatické nastavenie“. Medzi ďalšie automatické možnosti patrí odstránenie efektu červených očí a narovnanie fotografií.

  • Ručné úpravy jednotlivých fotografií je možné vykonať tak, že vyberiete fotografiu a stlačíte položku „Upraviť> Úpravy> Jemné doladenie“. To vám umožní prevziať kontrolu nad rovnakými nástrojmi na úpravu fotografií a prispôsobiť ich svojim osobným požiadavkám.
  • Všetky nežiaduce zmeny môžete vrátiť späť kliknutím na položku „Vrátiť do pôvodného stavu“na karte „Upraviť“.
Použite Windows Photo Gallery, krok 10
Použite Windows Photo Gallery, krok 10

Krok 4. Zdieľajte a tlačte fotografie

Windows Photo Gallery sa môže integrovať s vašim hardvérom a e -mailovým klientom a zdieľať vaše fotografie priamo z programov. Pred použitím v programe Windows Fotogaléria by ste sa mali uistiť, že je váš e-mailový klient nakonfigurovaný a tlačiareň prepojená s aktuálnymi ovládačmi.

  • E -mail: Vyberte položky, ktoré chcete odoslať, prejdite na „Domov> Zdieľať> E -mail“. Vyberte požadovanú veľkosť fotografií a kliknite na „Pripojiť“. Váš predvolený e -mailový klient sa automaticky spustí a otvorí e -mail s priloženými fotografiami.
  • Ak chcete tlačiť: Vyberte položky, ktoré chcete vytlačiť, a potom kliknite „pravým tlačidlom myši> Vytlačiť“ľubovoľnú vybratú položku (striedavo stlačte kombináciu klávesov Ctrl + P). Zobrazí sa dialógové okno tlače. Tu môžete vybrať veľkosť, rozloženie a počet kópií vybratých fotografií. Pokračujte vo výbere stlačením „Tlačiť“.
Použite Windows Photo Gallery, krok 11
Použite Windows Photo Gallery, krok 11

Krok 5. Exportujte svoje fotografie do externého úložiska

Pripojte svoje externé úložné zariadenie k počítaču. Potom jednoducho presuňte požadované fotografie z umiestnenia galérie alebo priečinka do požadovaného cieľa na externom zariadení.

Video - Používaním tejto služby môžu byť niektoré informácie zdieľané so službou YouTube

Tipy

  • Ak chcete získať ďalšie informácie a pomoc s používaním programu Windows Photo Gallery, v programe Pomoc a technická podpora pre systém Windows nájdete množstvo návodov. K pomocníkovi Windows Photo Gallery sa dostanete pomocou malej modrej ikony v pravom hornom rohu hlavného panela s nástrojmi.
  • Ak často používate Windows Photo Gallery, zvážte jeho nastavenie ako predvoleného softvéru pre súbory s obrázkami. To je možné vykonať v časti „Ovládací panel> Všetky položky ovládacieho panela> Nastaviť predvolené programy“.

Odporúča: