Ako vypnúť RAID: 5 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako vypnúť RAID: 5 krokov (s obrázkami)
Ako vypnúť RAID: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Ako vypnúť RAID: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Ako vypnúť RAID: 5 krokov (s obrázkami)
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Apríl
Anonim

Redundant Array of Independent Disks (RAID) je technológia správy zväzku úložného priestoru, ktorú je možné použiť na zvýšenie kapacity úložiska počítačového systému začlenením viacerých diskových jednotiek do jedného disku. V niektorých situáciách môže byť potrebné dočasne vypnúť funkciu RAID systému. Najúčinnejšou metódou pre používateľov počítačov je zakázať nástroj RAID v systéme BIOS. Používatelia počítačov Mac môžu využívať funkciu RAID Admin od spoločnosti Apple. Tento článok poskytuje informácie o tom, ako vypnúť funkciu RAID na počítačoch PC aj Mac.

Kroky

Metóda 1 z 2: Zakázať nájazd v systéme BIOS (PC)

Vypnite RAID Krok 1
Vypnite RAID Krok 1

Krok 1. Pred spustením systému BIOS vstúpte do systému BIOS

V závislosti od systému a verzie nainštalovaného systému BIOS sa môžu líšiť v spôsobe prístupu k systému BIOS vášho systému a vykonávaní zmien v ňom. Existuje niekoľko rôznych verzií systému BIOS, ale rozloženia rozhraní majú spravidla podobný vzor a ku každému bude priradený kláves klávesnice, ktorý sa stlačí pred spustením, aby sa získal prístup k obslužnému programu.

Vypnite RAID, krok 2
Vypnite RAID, krok 2

Krok 2. Identifikujte priradený kľúč na prístup do systému BIOS

Najbežnejšími klávesmi klávesnice určenými na otvorenie systému BIOS sú klávesy Delete, F1, F2, F11 a Escape. V spodnej časti obrazovky bezprostredne po teste POST (Power-On Self Test) sa zvyčajne zobrazí výzva, ktorá informuje používateľa o tom, ktorý kľúč bol priradený na prístup k konfiguračnému nástroju systému BIOS.

Pomocou priradeného kľúča sa dostanete na obrazovku systému BIOS. Akonáhle identifikujete kľúč, v prípade potreby reštartujte počítač. Začnite klepnutím alebo podržaním klávesu počas testu POST a otvorí sa obrazovka pomocného programu pre konfiguráciu systému BIOS

Vypnite RAID, krok 3
Vypnite RAID, krok 3

Krok 3. Vyhľadajte konfiguračný nástroj BIOS RAID

Umiestnenie konfiguračného pomocného programu RAID sa bude líšiť v závislosti od verzie systému BIOS systému. V niektorých verziách sa nástroj RAID nachádza v ponuke rozšírených funkcií systému BIOS, zatiaľ čo v iných verziách môže byť uvedený v ponuke konfigurácie palubného zariadenia alebo v ponuke Konfigurácia SATA.

Pomocou smerových šípok na klávesnici počítača prechádzajte rôznymi ponukami v konfiguračnom programe BIOS a vyhľadajte možnosti konfiguračného pomocného programu RAID

Vypnite RAID, krok 4
Vypnite RAID, krok 4

Krok 4. Vypnite funkciu RAID v systéme BIOS

Akonáhle sa nachádzate, pomocou smerových šípok na klávesnici počítača posuňte zobrazenie nadol v zozname a zvýraznite možnosť ponuky konfigurácie RAID. Vyberte položku „Zakázať“a stlačte kláves Enter na klávesnici. Potom sa stlačením klávesu „esc“vráťte do hlavnej ponuky.

Ukončite systém BIOS. V hlavnej ponuke pomocou smerových šípok prejdite na možnosť „Uložiť nastavenia a ukončiť“a stlačte kláves Enter. Systémový RAID bol deaktivovaný a počítač sa automaticky spustí

Metóda 2 z 2: Zakážte nájazd pomocou RAID Admin (Mac OS X)

Vypnite RAID, krok 5
Vypnite RAID, krok 5

Krok 1. Vypnite RAID v systéme Mac OS X

RAID Admin je nástroj na správu RAID a disková obslužná aplikácia, ktorá je súčasťou operačného systému Mac OS X Server. RAID Admin je tiež k dispozícii na bezplatné stiahnutie od spoločnosti Apple.

Odporúča: