4 spôsoby, ako vymazať disk DVD

Obsah:

4 spôsoby, ako vymazať disk DVD
4 spôsoby, ako vymazať disk DVD

Video: 4 spôsoby, ako vymazať disk DVD

Video: 4 spôsoby, ako vymazať disk DVD
Video: 🌺 Вяжем теплую женскую манишку на пуговицах на 2-х спицах. Часть 1. 2024, Smieť
Anonim

Ak chcete na disku DVD vytvoriť miesto, aby ste mohli pridávať ďalšie súbory, alebo sa ich chcete natrvalo zbaviť, možno budete chcieť disk DVD vymazať. DVD-RW a DVD-R sú najbežnejším formátom diskov DVD. DVD-RW sú prepisovateľné disky, na ktoré môžete pridávať alebo odoberať súbory, zatiaľ čo disky DVD-R nie je možné mazať ani upravovať. Bez ohľadu na to, či používate počítač Mac alebo Windows, vymazanie disku DVD je jednoduché, ak budete postupovať podľa správnych krokov.

Kroky

Metóda 1 zo 4: Odstránenie disku DVD-RW na počítači Mac

Vymazanie disku DVD Krok 1
Vymazanie disku DVD Krok 1

Krok 1. Kliknite na ikonu Launchpad v spodnej časti obrazovky

Ikona Launchpadu by mala byť umiestnená v spodnej časti obrazovky a vyzerá ako ikona raketovej lode. Kliknutím na ikonu sa vo vašom počítači otvorí zoznam rôznych aplikácií.

Vymazanie disku DVD Krok 2
Vymazanie disku DVD Krok 2

Krok 2. Kliknite na ikonu pomocného disku

Na obrazovke spúšťacieho panela vyhľadajte ikonu pomocného disku. Bude to vyzerať ako disková jednotka. Ak nemôžete nájsť ikonu pomôcky na disku, môžete ju nájsť vo vyhľadávaní v pravom hornom rohu obrazovky kliknutím na lupu a zadaním „nástroj na disku“.

Napálenie disku DVD Krok 15
Napálenie disku DVD Krok 15

Krok 3. Vložte disk DVD do jednotky DVD počítača

Diskovú jednotku otvoríte stlačením tlačidla na prednej strane jednotky. Otvorte diskovú jednotku prehrávača DVD, vložte disk a zatvorte jednotku. Aplikácia Disc Utility by mala automaticky zobraziť disk na ľavej strane obrazovky.

Vymazanie disku DVD Krok 4
Vymazanie disku DVD Krok 4

Krok 4. Kliknite na ikonu DVD

Nájdite ikonu DVD na ľavej strane obrazovky a kliknite naň ľavým tlačidlom. Otvoria sa možnosti odstránenia údajov z disku.

Vymazanie disku DVD Krok 5
Vymazanie disku DVD Krok 5

Krok 5. Vyberte možnosti „rýchlo“alebo „úplne“

Ak ste nedokázali prečítať alebo prepísať údaje na disku, vyberte možnosť „Úplne“kliknutím na bublinu vedľa textu. Ak ste dokázali disk prečítať, ale chcete z neho odstrániť súbory, zvoľte „rýchlo“. Rýchle vymazanie údajov by malo trvať iba niekoľko minút, pričom úplné vymazanie údajov môže trvať až hodinu.

Vymazanie disku DVD Krok 6
Vymazanie disku DVD Krok 6

Krok 6. Kliknite na tlačidlo „Vymazať“

Keď skončíte s výberom, kliknite na tlačidlo vymazania. Váš počítač potom prejde procesom odstránenia údajov z disku DVD. Sledujte stavový riadok, kým sa mazanie nedokončí.

Metóda 2 zo 4: Odstránenie súborov DVD-RW v systéme Windows 10

Vymazanie disku DVD Krok 7
Vymazanie disku DVD Krok 7

Krok 1. Spustite Prieskumník Windows

Kliknite na ikonu Windows v dolnej ľavej časti obrazovky a potom prejdite na ikonu Prieskumník súborov. Ikona bude pripomínať priečinok. Do Prieskumníka súborov sa môžete dostať aj stlačením klávesu Windows na klávesnici a súčasným stlačením klávesu E.

Vymazanie disku DVD Krok 8
Vymazanie disku DVD Krok 8

Krok 2. Kliknite na „Tento počítač“na ľavej strane programu Prieskumník

Na ľavej strane obrazovky budete mať možnosti prejsť do viacerých priečinkov v počítači. Kliknutím na položku „Tento počítač“na ľavej strane sa dostanete na zoznam vašich diskových jednotiek.

Vymazanie disku DVD Krok 9
Vymazanie disku DVD Krok 9

Krok 3. Dvakrát kliknite na ikonu DVD

Teraz by ste mali vidieť DVD zobrazené na vašej diskovej jednotke. Dvakrát kliknite na disk DVD alebo kliknite pravým tlačidlom myši na ikonu a kliknite na položku „Otvoriť“. Tým sa dostanete do priečinka so všetkými súbormi na disku DVD.

Vymazanie disku DVD Krok 10
Vymazanie disku DVD Krok 10

Krok 4. Vyberte súbory, ktoré chcete odstrániť

Hneď ako sa dostanete k súborom na disku DVD, vyberte ich kliknutím ľavým tlačidlom myši na súbory, ktoré chcete odstrániť. Môžete kliknúť ľavým tlačidlom myši na súbory a súčasne stlačiť kláves Ctrl, aby ste vybrali viac ako jeden súbor.

Vymazanie disku DVD Krok 11
Vymazanie disku DVD Krok 11

Krok 5. Stlačte kláves „Odstrániť“

Keď sú súbory vybraté, stlačením klávesu „Odstrániť“sa súbory odošlú do koša. Ak sa chcete súborov natrvalo zbaviť, kôš môžete potom vyprázdniť kliknutím pravým tlačidlom myši na jeho ikonu a ľavým kliknutím na položku „Vyprázdniť kôš“.

Metóda 3 zo 4: Odstránenie súborov z disku DVD-RW v systéme Windows 7 a Vista

Vymazanie disku DVD Krok 12
Vymazanie disku DVD Krok 12

Krok 1. Kliknite na ikonu „Tento počítač“

Prejdite na pracovnú plochu a kliknite na ikonu „Tento počítač“. Ak tam nie je žiadna ikona, prejdite na „Štart“a potom posuňte nahor na položku „Tento počítač“.

Krok 1 napaľujte PowerPoint na DVD
Krok 1 napaľujte PowerPoint na DVD

Krok 2. Vložte disk DVD do jednotky

Otvorte diskovú jednotku stlačením tlačidla na prednej strane. Akonáhle sa otvorí, vložte doň disk DVD a zatvorte jednotku. Keď sa jednotka DVD zavrie, mala by sa objaviť na obrazovke „Tento počítač“.

Vymazanie disku DVD Krok 14
Vymazanie disku DVD Krok 14

Krok 3. Kliknite pravým tlačidlom myši na disk DVD-RW a ľavým tlačidlom myši kliknite na text „Vymazať tento disk“

Po zatvorení diskovej jednotky by malo trvať niekoľko sekúnd, kým sa na obrazovke objaví ikona DVD-RW. Po kliknutí na položku „Vymazať tento disk“sa zobrazí samostatná obrazovka.

Vymazanie disku DVD Krok 15
Vymazanie disku DVD Krok 15

Krok 4. Kliknite na tlačidlo „Ďalej“

Na tejto obrazovke by malo byť „Pripravené na vymazanie disku“. Kliknutím na tlačidlo „Ďalej“sa spustí proces vymazania disku. Pred zatvorením okna počkajte, kým sa nakladacia lišta nedokončí. Teraz by mali byť vaše súbory odstránené z disku.

Metóda 4 zo 4: Odstránenie súborov z disku DVD-R

Vymazanie disku DVD Krok 16
Vymazanie disku DVD Krok 16

Krok 1. Zálohujte súbory, ktoré chcete uložiť na pevný disk

Pretože nemôžete vymazať súbory z disku DVD-R, budete musieť disk fyzicky zničiť. Predtým, ako urobíte čokoľvek iné, zálohujte si všetky súbory, ktoré chcete uložiť na neskoršie použitie. Kliknutím na súbory a ich presunutím na plochu alebo pevný disk ich uložte do počítača.

Bezpečné otváranie pevných plastových obalových škrupín Krok 8
Bezpečné otváranie pevných plastových obalových škrupín Krok 8

Krok 2. Zničte starý disk DVD-R

Na likvidáciu starých diskov použite drvič diskov CD. Stačí vložiť kotúče do drviča a zničiť ich. Alternatívne môžete disky zastrihnúť cínovým strihačom, aby ste ich zničili.

Spaľovaním diskov sa uvoľňuje škodlivý dym, ktorý je škodlivý pre vaše zdravie

Vymazanie disku DVD Krok 18
Vymazanie disku DVD Krok 18

Krok 3. Preneste požadované súbory na nový disk

Teraz môžete prevziať všetky zálohované súbory a prepísať ich na disk DVD-R alebo DVD-RW. Presuňte súbory, ktoré ste predtým uložili, na nový disk. Úspešne ste sa zbavili starých súborov a zachovali ste tie, ktoré chcete.

Odporúča: