Ako presláviť svoju stránku na Facebooku: 13 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako presláviť svoju stránku na Facebooku: 13 krokov (s obrázkami)
Ako presláviť svoju stránku na Facebooku: 13 krokov (s obrázkami)

Video: Ako presláviť svoju stránku na Facebooku: 13 krokov (s obrázkami)

Video: Ako presláviť svoju stránku na Facebooku: 13 krokov (s obrázkami)
Video: Excel - Kontingenčné tabuľky - Vzorce a výpočty cez vypočítavené pole 2024, Apríl
Anonim

Zdá sa, že v dnešnej dobe má stránku na Facebooku každý, takže môže byť ťažké presne vedieť, ako vyniknúť z davu. Na svojej stránke môžete vykonávať zmeny, vďaka ktorým bude jej obsah pre publikum príťažlivejší a poskytne mu viac príležitostí na interakciu s vami a vašou stránkou. Môžete tiež pracovať na zdieľaní svojej stránky produktívnymi spôsobmi, ktoré jej prinesú väčšiu pozornosť a pomôžu zvýšiť popularitu vášho obsahu.

Kroky

Metóda 1 z 2: Kultivácia vašej stránky

Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 1
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 1

Krok 1. Príspevok často

Facebook pomocou algoritmov rozhoduje, kedy a ako často sa obsah zobrazuje v kanáloch iných ľudí. Vzhľadom na to, ako sú tieto algoritmy konštruované, väčšina vášho obsahu bude po jeho zverejnení najaktívnejšia. Časté uverejňovanie príspevkov z vašej stránky zaisťuje, že sa budete pravidelne zobrazovať v kanáloch iných ľudí.

Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 2
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 2

Krok 2. Uverejnite správny obsah

Nemali by ste uverejňovať nič, aby ste zvýšili frekvenciu svojich príspevkov. Algoritmus FB uprednostňuje stránky s médiom pred stránkami a príspevky s obyčajným textom. Odosielanie interaktívnych médií dáva aktualizácii vašej stránky väčšiu šancu zobrazovať sa častejšie v časových plánoch vašich sledovateľov.

Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 3
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 3

Krok 3. Uverejnite správne množstvo obsahu

Príspevky by ste mali rozdeliť zhruba na polovicu podľa obsahu, ktorý je čisto interaktívny, a obsahu, ktorý ich s vami priamo spája. To vám pomôže vyhnúť sa zaplavovaniu vašich sledovateľov žiadosťami o to, aby vás priamo podporovali, a namiesto toho ich bude zaujímať samotná stránka.

  • Dobrým príkladom interaktívneho obsahu sú otázky na Facebooku (na ktoré môžu odpovedať vaši sledovatelia), memy, obrázky a videá. Nemali by ste však používať iba žiadny príklad týchto typov obsahu. Všetky by sa mali týkať hodnôt vašej spoločnosti alebo značky.
  • Blogové príspevky, infografiky, návody a pozvánky alebo oznámenia na udalosti sú dobrým príkladom obsahu, ktorý s vami bezprostrednejšie spája vašich sledovateľov.
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 4
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 4

Krok 4. Vytvorte súťaž na Facebooku

Jednoduchý spôsob, ako generovať návštevnosť a bezplatne propagovať svoju stránku, je usporiadať súťaž na Facebooku. Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako viesť súťaž na Facebooku, ale najľahšie je požiadať ľudí, aby sa im váš príspevok páčil alebo ho komentovali.

  • Facebook má niekoľko pokynov na používanie stránky v súťažiach, preto sa nimi uistite, že ich sledujete.
  • Facebook vám nedovoľuje používať osobné časové harmonogramy súťaží, čo v zásade znamená, že nemôžete požiadať svojich sledovateľov, aby zdieľali niečo na prihlásenie (alebo aby získali ďalšie položky).
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 5
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 5

Krok 5. Použite funkciu Prehľady stránok

Ak máte stránku na Facebooku, získate bezplatnú stránku Facebook Insights. Stránka Prehľady vám môže veľa povedať o tom, kto, kedy a ako dlho sa na vašu stránku pozerá. Keď poznáte svoje publikum, môžete vytvárať prispôsobený obsah a načasovať svoje príspevky tak, aby sa dostali k čo najväčšiemu počtu ľudí.

Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 6
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 6

Krok 6. Vytvorte komunitu

Ak chcete skutočne presláviť svoju stránku na Facebooku, musíte nechať sledovateľov cítiť sa spojení - prinútiť ich interagovať s vašim obsahom nestačí. Odpovedajte na správy a príspevky svojich sledovateľov včas (ak je to možné do 24 hodín) a zaistite, aby obsah, ktorý zdieľate, odrážal názory a názory na vašu stránku.

Metóda 2 z 2: Zdieľanie vašej stránky

Preslávte svoju stránku na Facebooku krok 7
Preslávte svoju stránku na Facebooku krok 7

Krok 1. Propagujte svoju stránku vo svojom osobnom profile na Facebooku

Ak máte okrem svojej stránky aj osobný Facebook, nezabudnite na ňu pravidelne odkazovať zo svojej osobnej časovej osi. Pripomína to vašim priateľom, že máte túto stránku, a ak sa im páči alebo zdieľajú obsah z nej, uvidia ju aj ich priatelia.

Preslávte svoju stránku na Facebooku krok 8
Preslávte svoju stránku na Facebooku krok 8

Krok 2. Používajte reklamy na Facebooku

Reklamy na Facebooku nie sú zadarmo, ale ľudia, ktorí ich pravidelne používajú, tvrdia, že môžu zvýšiť návštevnosť svojej stránky takým spôsobom, že sa reklamy v zásade platia za seba. Vytváranie reklám však môže byť časovo náročné, takže sa o to presvedčte, kým to vyskúšate.

Budete musieť zvážiť, aký typ softvéru na úpravu chcete v reklame použiť, aké je vaše cieľové publikum, koľko ste ochotní minúť a čo má reklama zobrazovať. Facebook vás požiada o vloženie všetkých týchto informácií do Správcu reklám pre vašu stránku

Preslávte svoju stránku na Facebooku krok 9
Preslávte svoju stránku na Facebooku krok 9

Krok 3. Propagujte svoju stránku na iných sociálnych médiách

Ak chcete, aby sa vaša stránka na Facebooku stala slávnou, nemôžete na nej iba propagovať! Na zdieľanie svojej stránky použite ďalšie sociálne médiá - Twitter, Tumblr, Instagram.

  • Prepojenie na konkrétny obsah Facebooku - súťaž, video, fotografiu - môže pomôcť generovať návštevnosť pre konkrétny príspevok.
  • Informácie o svojej stránke na Facebooku môžete tiež zahrnúť do svojich ďalších profilov sociálnych médií tak, že ich prepojíte so svojim životopisom na Twitteri alebo Instagrame. Vo všeobecnosti sa tak na vašu stránku dostane viac ľudí.
Preslávte svoju stránku na Facebooku krok 10
Preslávte svoju stránku na Facebooku krok 10

Krok 4. Požiadajte ostatných, aby sa podelili

Dobrý spôsob, ako odhaliť svoju stránku viacerým ľuďom, je opýtať sa sledovateľov, ktorých stránku už musíte zdieľať. Môžete to urobiť tak, že propagujete určité hashtagy súvisiace s vašim aktuálnym obsahom alebo požiadate sledovateľov, aby označili vašu stránku na Facebooku na fotografiách, ktoré s ňou súvisia (napríklad ak ste hostiteľom udalosti). Takýmto spôsobom môžete osloviť všetkých svojich sledovateľov.

Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 11
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 11

Krok 5. Zdieľajte ďalšie stránky

Väčšina ľudí, ktorí používajú sociálne médiá na propagáciu svojich firiem alebo webových stránok alebo blogov, je rada, že môže pomôcť ďalším používateľom sociálnych médií. Zdieľajte ďalšie stránky, ktoré sa vám páčia alebo ktoré vás zaujímajú, a je pravdepodobné, že vašu stránku budú zdieľať ihneď.

Toto usporiadanie môžete tiež urobiť oficiálnejším tým, že požiadate ostatné stránky, aby urobili výmenu podielov - konkrétne povedzte: „Bol by som rád, keby sme si navzájom pomohli zdieľaním svojich stránok! Som ochotný zdieľať dva vaše príspevky týždenne, ak ste ochotní zdieľať dva moje príspevky týždenne. Co si myslis?"

Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 12
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 12

Krok 6. Vložte doplnky na svoj web

Niektorí ľudia môžu nájsť váš web - ak ho máte - skôr, ako nájdu vašu stránku na Facebooku. Vloženie niektorých doplnkov Facebooku na váš web môže pomôcť zvýšiť návštevnosť vašej stránky na Facebooku a presláviť ju.

  • CTA (výzvy k akcii) sú dobrým miestom na začiatok. Doplnok CTA umožňuje vašim čitateľom lajkovať alebo sledovať vašu stránku jediným kliknutím z vášho webu.
  • Funkciu komentárov môžete integrovať aj pomocou doplnku na svojom webe. To umožňuje používateľom komentovať príspevok na Facebooku k určitému obsahu priamo z vašich webových stránok, ak ich máte.
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 13
Preslávte svoju stránku na Facebooku Krok 13

Krok 7. Zdieľajte názov svojej stránky na Facebooku na tlačených médiách

Svoju stránku na Facebooku môžete zdieľať aj vy, ak ju použijete v starej škole. Uistite sa, že je adresa URL vášho Facebooku vytlačená na akomkoľvek papierovom médiu, ktoré máte - plagáty, vizitky, informačné bulletiny atď. Takto, aj keď vás niekto nevyhľadal online, stále vie, ako nájsť vašu stránku na Facebooku..

Odporúča: