Ako sa stať technicky zdatným: 9 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako sa stať technicky zdatným: 9 krokov (s obrázkami)
Ako sa stať technicky zdatným: 9 krokov (s obrázkami)

Video: Ako sa stať technicky zdatným: 9 krokov (s obrázkami)

Video: Ako sa stať technicky zdatným: 9 krokov (s obrázkami)
Video: Стяжка от А до Я. Ровный пол. Тонкости работы. Все этапы. 2024, Smieť
Anonim

Technológia je v súčasnosti najrýchlejšie sa rozvíjajúcou oblasťou a nič nenasvedčuje tomu, že by ste v blízkej dobe museli prestať. Byť technicky zdatný nie je nemožná úloha, ale na zvládnutie základov je potrebný čas a energia. Bez ohľadu na to, aký je váš dôvod, prečo sa chcete stať odborníkom na technológie (nie „geek“sám o sebe), sebahodnotenie je vždy dobrý spôsob, ako začať. Ak poznáte líčenie počítača naruby, dokážete si prečítať špecifikácie CPU, RAM, pevného disku, SSD a porozumieť im, ste zruční v navigácii v operačných systémoch Windows, Mac OS X a Linux a vykonali ste akékoľvek programovanie ako C/C ++, C#, Java, Python alebo webové programovanie ako HTML5, CSS, JavaScript, PHP a MySql, potom pravdepodobne nie ste začiatočník. Bez ohľadu na to, či ste začiatočník, alebo nie, orientovať sa v technológiách si vyžaduje nadšenie a veľa odhodlania. Nasledujúce kroky sú spôsoby, ako môžete začať toto vzrušujúce dobrodružstvo.

Kroky

Staňte sa technicky zdatným krokom 1
Staňte sa technicky zdatným krokom 1

Krok 1. Použite Google

Google je váš priateľ. Ak máte k niečomu otázku alebo potrebujete preskúmať konkrétnu tému, hľadajte pomocou služby Google.

Staňte sa technicky zdatným krokom 2
Staňte sa technicky zdatným krokom 2

Krok 2. Vyhľadajte informácie o počítačoch

Informácie môžu byť v elektronických knihách, na webových stránkach alebo dokonca v knihách. Nájdete ho vo svojej miestnej knižnici. Ako sa hovorí v poslednom tipe, nájdi ich pomocou Google. Na vyhľadanie informácií o počítačoch môžete tiež použiť Usenet.

Staňte sa technicky zdatným krokom 3
Staňte sa technicky zdatným krokom 3

Krok 3. Buďte informovaní v mnohých oblastiach

Možno napríklad nikdy nebudete potrebovať alebo chcieť vziať digitálny fotoaparát alebo odpovedať na otázky o ňom, ale stojí za to porozumieť tomu, čo digitálny fotoaparát je, pretože zvyšuje vaše know-how. Všetko, čo sa naučíte, sa vám v určitom okamihu života bude hodiť.

Staňte sa technicky zdatným krokom 4
Staňte sa technicky zdatným krokom 4

Krok 4. Staňte sa odborníkom

Čo vás zaujíma a čo vás baví na technológiách? Povedzte, že ide o blogovanie pomocou WordPress. Naštudujte si tému a naučte sa používať veci z prvej ruky.

Staňte sa technicky zdatným krokom 5
Staňte sa technicky zdatným krokom 5

Krok 5. Naučte sa zaobchádzať s počítačovými vírusmi Vírusy, Spywarea Zistite, ako sa vyhnúť malvéru.

Niektoré skvelé antivírusové/spywarové programy sú Avast, Malwarebytes, Spybot, AVG a Spyhunter. Existuje mnoho antivírusových/spywarových programov a niektoré sú bezplatné.

Staňte sa technicky zdatným krokom 6
Staňte sa technicky zdatným krokom 6

Krok 6. Naučte sa programovať

Programovanie je jednou z najdôležitejších zručností v technológiách. Ak by nikto nevedel programovať, neexistoval by celosvetový web ani Windows! Nemali by sme ani videohry, MP3 prehrávače alebo čokoľvek iné elektronické. (Svetlá by sme samozrejme stále mali.) Niektoré programovacie jazyky sú Python (odporúča sa pre začiatočníkov), C, C ++, C#, Java a PHP. Môžete sa naučiť programovať na webových stránkach po celom webe. Ak chcete začať s programovaním, vyskúšajte HTML. Na stránke https://www.w3schools.com/ je niekoľko veľmi pekných návodov.

Staňte sa technicky zdatným krokom 7
Staňte sa technicky zdatným krokom 7

Krok 7. Používajte Unix alebo Linux Rodina operačných systémov Unix je veľmi bežná u niektorých z technicky najzbehnutejších ľudí na svete

Táto rodina operačných systémov je bezplatná a môžete si slobodne prezerať zdrojový kód, ktorý je v nich použitý. V tejto rodine operačných systémov existujú aj lepšie programovacie nástroje a lepšie technické nástroje, než aké nájdete vo Windows.

Staňte sa technicky zdatným krokom 8
Staňte sa technicky zdatným krokom 8

Krok 8. Pripojte sa k online komunite ďalších technologických guruov a nebojte sa klásť otázky

Staňte sa technicky zdatným krokom 9
Staňte sa technicky zdatným krokom 9

Krok 9. Voľte vedecké a technické rozhovory so svojimi odbornými kolegami v práci, v škole atď

týmto spôsobom môžete získať znalosti tvárou v tvár alebo úžasný štart, ktorý vás uvedie na správnu cestu.

Video - Používaním tejto služby môžu byť niektoré informácie zdieľané so službou YouTube

Tipy

  • Vyberte si jednoduché témy, o ktorých sa chcete dozvedieť, alebo začnite niečím, o čom už viete.
  • Technicky zdatní sa nestanú cez noc a vy nemôžete ostať. Svet sa mení, majte prehľad o prielomoch a nových produktoch!

Varovania

  • Nestresujte sa.
  • Vyhnite sa používaniu počítača takmer každý deň. To môže byť problémom pre vaše oči, preto si urobte občasné prestávky.

Odporúča: