3 spôsoby, ako začať používať Mac

Obsah:

3 spôsoby, ako začať používať Mac
3 spôsoby, ako začať používať Mac

Video: 3 spôsoby, ako začať používať Mac

Video: 3 spôsoby, ako začať používať Mac
Video: How To Install Python, Setup Virtual Environment VENV, Set Default Python System Path & Install Git 2024, Apríl
Anonim

Ste používateľom počítača, ktorý prechádza na počítač Macintosh? Pre bežného bývalého používateľa PC môže byť počítač Mac občas mierne mätúci. Táto príručka ukazuje niektoré zo základných použití a funkcií počítača Mac a tiež spôsob prenosu dokumentov, ktoré vyžadujú používanie počítača, nastavenie počítača Mac a používanie aplikácií.

Kroky

Metóda 1 z 3: Terminológia

Začnite používať Mac Krok 1
Začnite používať Mac Krok 1

Krok 1. Poznať terminológiu

Názvy objektov, ktoré vidíte na obrazovke počítača Mac, sa úplne líšia od názvov v systéme Windows.

  • Panel s ponukami. Toto je úplne v hornej časti obrazovky. Vľavo hore je ikona Apple. Napravo od ikony Apple je názov aktuálnej aktívnej aplikácie. Ďalšie položky nachádzajúce sa na paneli s ponukami sú Súbor, Upraviť, Zobraziť, Okno, Pomocník atď. Môžu sa líšiť v závislosti od aplikácie.
  • Nadpisová lišta. Nachádza sa v hornej časti okna a obsahuje názov aktuálneho okna. Nie je k dispozícii vo všetkých aplikáciách.
  • Panel s nástrojmi. Nachádza sa tesne pod záhlavím a obsahuje ikony. Nie je k dispozícii vo všetkých aplikáciách. Upravte obsah Panela s nástrojmi kliknutím pravým tlačidlom myši kdekoľvek na Paneli s nástrojmi a vyberte položku Prispôsobiť panel s nástrojmi.
  • Stavový riadok. Toto je v spodnej časti okna alebo vedľa neho a je viditeľné iba vtedy, ak ho vyberiete pre zobrazenie v možnosti Zobraziť alebo v Predvoľbách aplikácie. Nie je k dispozícii vo všetkých aplikáciách.
  • Dok - Toto je sklenená lišta v spodnej časti obrazovky, na ktorej sú uložené aplikácie. Ak už používate iPhone, viete, že na domovskej obrazovke je aj dok, ktorý je podobný doku v OS X.

Metóda 2 z 3: Základy

Začnite používať počítač Mac, krok 2
Začnite používať počítač Mac, krok 2

Krok 1. Spustite počítač. Potom, čo sa kruh pod logom Apple na niekoľko sekúnd otočí, vás počítač prevedie rýchlym videom a potom vás požiada o zadanie oblasti, osobných údajov a používateľského mena a hesla. Zadajte informácie a pokračujte v prihlásení.

Začnite používať počítač Mac, krok 3
Začnite používať počítač Mac, krok 3

Krok 2. Na počítači Mac kliknite pravým tlačidlom myši na ponuku

Mnoho používateľov počítačov je zvyknutých kliknúť pravým tlačidlom myši na zoznam užitočných možností; na počítačoch Mac existujú spôsoby, ako dosiahnuť podobné výsledky. Najjednoduchším spôsobom by bolo kliknúť na položku pomocou klávesu Ctrl. Kliknutie so stlačeným klávesom Ctrl znamená podržanie klávesu Ctrl pri kliknutí na položku. Zobrazí sa kontextová ponuka. Alternatívne môžete myš alebo trackpad nakonfigurovať tak, aby používali pravú stranu myši alebo trackpadu ako sekundárne tlačidlo (alias pravé kliknutie) v Predvoľbách systému (Ponuka Apple> Predvoľby systému> Myš alebo Apple Menu> Predvoľby systému> Trackpad).

Začnite používať počítač Mac, krok 4
Začnite používať počítač Mac, krok 4

Krok 3. Pomocou Findera vyhľadajte rôzne dokumenty, obrázky a ďalšie súbory

Finder je pre používateľov počítačov Mac v zásade tým, čím je program Windows Explorer pre používateľov počítačov.

Začnite používať počítač Mac, krok 5
Začnite používať počítač Mac, krok 5

Krok 4. Vynútene ukončite nereagujúcu aplikáciu

Keď aplikácia prestane reagovať, stlačte kláves Command-Option-Escape. Funguje to rovnakým spôsobom ako Ctrl-Alt-Delete pre používateľov počítačov PC. Ďalším spôsobom, ako vynútene ukončiť aplikáciu, je stlačiť kláves Control a kliknúť na položku v doku a v ponuke vybrať položku Vynútiť ukončenie.

Začnite používať počítač Mac, krok 6
Začnite používať počítač Mac, krok 6

Krok 5. Zatvorenie okna

Kliknutím na červené tlačidlo v ľavom hornom rohu okna zatvoríte okno aplikácie. Týmto sa aplikácia neopustí. Klávesovou skratkou v mnohých aplikáciách je Command-W.

Začnite používať počítač Mac, krok 7
Začnite používať počítač Mac, krok 7

Krok 6. Minimalizujte okno

Ak chcete minimalizovať okno (vložte ho do doku napravo od závodnej dráhy), kliknite na žlté tlačidlo vedľa neho. Prípadne dvakrát kliknite na záhlavie.

Začnite používať počítač Mac, krok 8
Začnite používať počítač Mac, krok 8

Krok 7. Maximalizujte okno

Ak chcete okno maximalizovať, kliknite na zelené tlačidlo vpravo.

Začnite používať počítač Mac, krok 9
Začnite používať počítač Mac, krok 9

Krok 8. Ukončite aplikáciu

Na paneli s ponukami kliknite na názov aplikácie a potom kliknite na položku Ukončiť v spodnej časti ponuky. Klávesovou skratkou takmer vo všetkých aplikáciách je Command-Q.

Začnite používať počítač Mac, krok 10
Začnite používať počítač Mac, krok 10

Krok 9. Prepnite aplikácie

V akejkoľvek aplikácii môžete rýchlo prepínať medzi aplikáciami stlačením karty Cmd.

Začnite používať počítač Mac, krok 11
Začnite používať počítač Mac, krok 11

Krok 10. Na počítačoch Mac stlačte kláves Command, aby ste namiesto klávesov Ctrl v systéme Windows použili klávesové skratky (klávesové skratky)

Napríklad Command + C na kopírovanie a Command + V na vloženie.

Metóda 3 z 3: Používanie aplikácií

Začnite používať počítač Mac, krok 12
Začnite používať počítač Mac, krok 12

Krok 1. Nastavte svoju poštu

V prípade pošty jednoducho začnite spustením aplikácie Mail. Aplikácia vás zavedie na miesto, kde zadáte svoje Apple ID alebo zadáte účet POP. Požiada o názov servera odchádzajúcich a odchádzajúcich serverov, ktorý môže váš poskytovateľ nájsť online. Pokračujte, nastavte heslo a port a pošta bude fungovať! Poskytovatelia e -mailov, ako sú Gmail, Yahoo, Mobile Me a AOL, nepotrebujú, aby ste ručne zadávali odchádzajúce a odchádzajúce servery. Váš Mac už servery pozná.

Začnite používať počítač Mac, krok 13
Začnite používať počítač Mac, krok 13

Krok 2. Nastavte FaceTime

FaceTime je softvér pre videokonferencie spoločnosti Apple, podobný programu Skype. Ak si chcete nastaviť FaceTime, prihláste sa pomocou Apple ID.

Začnite používať počítač Mac, krok 14
Začnite používať počítač Mac, krok 14

Krok 3 Reflektor. Možno je to jedna z najužitočnejších funkcií v systéme Mac. Ak ho chcete použiť, stačí stlačiť medzerník Cmd + alebo kliknúť na lupu v pravom hornom rohu obrazovky a na počítači môžete v priebehu niekoľkých sekúnd hľadať čokoľvek, na rozdiel od funkcie vyhľadávania v počítači, ktorá môže trvať niekoľko minút.

Začnite používať počítač Mac, krok 15
Začnite používať počítač Mac, krok 15

Krok 4. Nastavte trackpad a myš

Jednou z jedinečných funkcií počítača Mac sú gestá trackpadu na prenosných počítačoch. Ak ho chcete nastaviť, spustite Predvoľby systému (Ponuka Apple> Predvoľby systému) a prejdite do sekcie Trackpad a myš. tam si môžete vybrať z niekoľkých možností, ktoré umožňujú používanie trackpadu. Môžete tu tiež nastaviť myš.

Začnite používať počítač Mac, krok 16
Začnite používať počítač Mac, krok 16

Krok 5. Crossover a paralely Ste hráč?

Počítač Mac bohužiaľ nepodporuje veľa počítačových hier, ale existuje niekoľko riešení. Crossover umožňuje hrať akúkoľvek počítačovú hru na počítači Mac. Stojí to peniaze, ale ak ste lacní, môžete si ho naďalej stiahnuť na 30 -dňovú bezplatnú skúšobnú verziu. Parallels je ďalšie riešenie, ktoré umožňuje spustenie ľubovoľnej aplikácie Windows na počítači Mac.

Začnite používať počítač Mac, krok 17
Začnite používať počítač Mac, krok 17

Krok 6. iPhoto a iMovie

Tieto aplikácie sú veľmi užitočné pre vaše mediálne potreby a dajú sa ľahko používať. Stačí nahrať akékoľvek fotografie do fotoaparátu do iPhoto a môžete ich ľahko upravovať a triediť. V aplikácii iMovie môžete tiež upravovať pomocou vstavaných funkcií a nahrávať pomocou vstavaného mikrofónu/kamery.

Začnite používať počítač Mac, krok 18
Začnite používať počítač Mac, krok 18

Krok 7. Získajte Office a iWork Na dokumenty, tabuľky a prezentácie môžete použiť Apple iWork, OpenOffice alebo Microsoft Office

Sú to veľmi podobné kancelárske balíky a poskytujú základné potreby textového procesora, tabuľkového procesora a prezentačného softvéru. Apple iWork a OpenOffice sú bezplatné, ale Microsoft Office dokáže bez problémov otvárať súbory Microsoft Office (ktoré sú oveľa bežnejšie ako súbory iWork alebo NeoOffice) (ich otvorenie v iWork alebo OpenOffice môže mať za následok problémy s formátovaním).

Tipy

  • Najlepší čas na kúpu počítača Mac bude v lete, kedy môžu študenti k počítaču Mac bezplatne získať iPod Touch.
  • Je tiež možné používať systém Windows na počítači Mac pomocou programu Boot Camp.
  • Počítače Mac sú o niečo ťažšie ako počítače PC, takže zvyknúť si na počítač Mac môže chvíľu trvať.
  • Apple má k dispozícii množstvo informácií o tejto návšteve [1]
  • Ak máte na počítači Mac akékoľvek technické problémy, jednoducho si dohodnite stretnutie s barom Genius v ktoromkoľvek obchode Apple a získajte pomoc.

Odporúča: