Ako používať Android IR Blaster: 8 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako používať Android IR Blaster: 8 krokov (s obrázkami)
Ako používať Android IR Blaster: 8 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Android IR Blaster: 8 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Android IR Blaster: 8 krokov (s obrázkami)
Video: The END of Photography - Use AI to Make Your Own Studio Photos, FREE Via DreamBooth Training 2024, Apríl
Anonim

IR v „IR blasteri“znamená infračervené. Väčšina diaľkových ovládačov používa na komunikáciu s komponentmi domácej zábavy, akými sú televízory, zvukové prijímače a prehrávače DVD, infračervené pripojenie. Niektoré modely Androidu sú vybavené vstavaným infračerveným blasterom a so správnou aplikáciou môžete ovládať svoj televízor pomocou telefónu alebo tabletu a podobne. Tento wikiHow vás naučí, ako zmeniť svoj telefón alebo tablet s Androidom s podporou IR na virtuálne diaľkové ovládanie.

Kroky

Použite Android IR Blaster, krok 1
Použite Android IR Blaster, krok 1

Krok 1. Uistite sa, že váš telefón má IR blaster

Najjednoduchší spôsob, ako to zistiť, je vyhľadať na internete špecifikácie modelu telefónu (alebo model telefónu a slová „IR blaster“) a zistiť, čo sa objaví. V súčasnosti je s IR blastermi dodávaných menej Androidov, ale na niektorých modeloch ich nájdete.

  • Moderné modely HTC a Samsung už neprichádzajú s IR blastermi, ale často ich nájdete na novších modeloch Huawei, Honor a Xiaomi.
  • Môžete si tiež prečítať používateľskú príručku svojho systému Android, ak ste sa ho držali.
Použite Android IR Blaster, krok 2
Použite Android IR Blaster, krok 2

Krok 2. Nainštalujte aplikáciu IR Universal Remote, ak ju ešte nemáte

Pred stiahnutím novej aplikácie skontrolujte v priečinku s aplikáciami vstavanú aplikáciu na diaľkové ovládanie/IR blaster. Ak žiadnu nevidíte, v obchode Google Play je mnoho bezplatných aj platených aplikácií, ktoré môžete použiť na ovládanie svojich domácich audio a video zariadení. Niektoré obľúbené a vysoko hodnotené možnosti sú univerzálne diaľkové ovládanie televízora od CodeMatics a AnyMote Universal Remote + WiFi inteligentné domáce ovládanie od Color Tiger. Možno budete musieť vyskúšať niekoľko rôznych aplikácií, kým nájdete tú, ktorá vám najviac vyhovuje.

Nie všetky IR aplikácie sú univerzálne aplikácie na diaľkové ovládanie. Niektoré sú určené pre konkrétne značky. Pred inštaláciou si prečítajte popis aplikácie

Použite Android IR Blaster, krok 3
Použite Android IR Blaster, krok 3

Krok 3. Otvorte aplikáciu IR remote

Môžete klepnúť Otvorené aplikáciu spustíte z Obchodu Play alebo klepnete na jej ikonu v zásuvke aplikácie.

Použite Android IR Blaster, krok 4
Použite Android IR Blaster, krok 4

Krok 4. Po zobrazení výzvy vyberte svoj IR blaster

Aplikácia by vás mala požiadať, aby ste si vybrali IR blaster pri prvom otvorení. Vyberte ho a/alebo udeľte príslušné povolenia podľa pokynov na obrazovke.

Použite Android IR Blaster, krok 5
Použite Android IR Blaster, krok 5

Krok 5. Vyberte model, ktorý chcete ovládať

Väčšina aplikácií má vstavaný zoznam podporovaných zvukových a obrazových zariadení, z ktorého si môžete vyberať. Obvykle budete musieť najskôr vybrať výrobcu a potom model.

  • V závislosti od aplikácie, ktorú používate, sa môže zobraziť výzva na zadanie univerzálneho kódu pre komponent. Tieto kódy nájdete na internete vyhľadaním modelu a „kódu diaľkového ovládača“na internete. Svoj kód môžete nájsť aj na adrese
  • Televízory, prehrávače DVD/Blu-Ray, zvukové prijímače a oveľa viac je možné ovládať pomocou infračerveného blastera.
Použite Android IR Blaster, krok 6
Použite Android IR Blaster, krok 6

Krok 6. Pri nastavovaní zariadenia postupujte podľa pokynov na obrazovke

Keď si vyberiete svoj model, vo vašej aplikácii sa zobrazia pokyny na jeho prepojenie s aplikáciou. Kroky sa líšia podľa aplikácie a zariadenia. Akonáhle skončíte s nastavením, mali by ste byť schopní ovládať svoj prístroj pomocou svojho Androidu.

Niektoré aplikácie vám umožňujú pridať viac zariadení. Ak je aplikácia bezplatná, môže to obmedziť počet zariadení, ktoré môžete pridať

Použite Android IR Blaster, krok 7
Použite Android IR Blaster, krok 7

Krok 7. Nasmerujte IR blaster na zariadenie, ktoré chcete ovládať

Rovnako ako bežné diaľkové ovládanie, aj IR blaster bude fungovať najlepšie, keď budete zariadenie správne držať. IR blaster bude väčšinou v hornej časti zariadenia. Jednoducho namierte a stlačte klávesy na obrazovke svojho systému Android a ovládajte zariadenie, ktoré si vyberiete.

Použite Android IR Blaster, krok 8
Použite Android IR Blaster, krok 8

Krok 8. Otestujte svoje funkcie diaľkového ovládača

Skúste stlačením vypínača zapnúť alebo vypnúť zariadenie ako počiatočným bodom a potom sa prepracovať k ďalším ovládacím prvkom. Virtuálne diaľkové ovládanie v aplikácii by malo mať rovnaké (alebo podobné) funkcie ako skutočné diaľkové ovládanie produktu.

Odporúča: