Ako pokračovať po skončení podpory systému Windows 7: 10 krokov

Obsah:

Ako pokračovať po skončení podpory systému Windows 7: 10 krokov
Ako pokračovať po skončení podpory systému Windows 7: 10 krokov

Video: Ako pokračovať po skončení podpory systému Windows 7: 10 krokov

Video: Ako pokračovať po skončení podpory systému Windows 7: 10 krokov
Video: The END of Photography - Use AI to Make Your Own Studio Photos, FREE Via DreamBooth Training 2024, Apríl
Anonim

Podpora systému Windows 7 sa skončila 14. januára 2020, to znamená, že už nebude dostávať aktualizácie zabezpečenia ani opravy chýb. Veľké percento používateľov systému Windows stále používa systém Windows 7, čo znamená, že stále môžu existovať neopravené chyby alebo bezpečnostné diery. Tento wikiHow preskúma niektoré z možností, ktoré majú používatelia systému Windows 7 po ukončení podpory pre túto verziu systému Windows.

Kroky

Časť 1 z 2: Vyhodnotenie vašich možností

Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7 Krok 1
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7 Krok 1

Krok 1. Zálohujte všetky dôležité údaje

Predtým, ako urobíte čokoľvek iné, by mali byť všetky vaše dôležité údaje zálohované na fyzický disk. Či už sa rozhodnete pokračovať v používaní systému Windows 7 alebo namiesto toho inovujete, nenechávajte svoje údaje v systéme Windows 7 nechránené.

Údaje potom môžete obnoviť v systéme Windows 8.1 alebo Windows 10 tak, že prejdete na Ovládací panel> Systém a zabezpečenie> Zálohovanie a obnovenie (Windows 7)

Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 2
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 2

Krok 2. Ak chcete, pokračujte v používaní systému Windows 7 po dátume ukončenia podpory

Neodporúča sa to, ale ak sa tak rozhodnete, urobte si poznámky o nasledujúcich skutočnostiach:

  • Antivírus nechráni váš počítač, ak nie je podporovaný. Antivírus, ako napríklad Microsoft Security Essentials, nebude fungovať tak efektívne ako predtým, čo znamená, že môžete byť zraniteľní voči vírusom a iným formám škodlivého softvéru.
  • Váš počítač bude naďalej fungovať ako dnes, ale môžete byť vystavení väčšiemu počtu vírusov a škodlivého softvéru ako v novších ekosystémoch.
  • Bude sa vyvíjať stále viac aplikácií, ale Windows 7 ich nebude podporovať. Bude menej aplikácií pre stolné počítače a ďalších aplikácií pre Microsoft Store, pretože vývojári sa budú viac venovať vývoju pre Windows 10. Počítače so systémom Windows 7 nebudú môcť tieto aplikácie spúšťať.
  • Novší hardvér, ako napríklad náhlavné súpravy AR/VR, nebude fungovať na počítačoch so systémom Windows 7. Môžu mať poruchu alebo nemusia byť ovládače vôbec podporované.
  • Ak má váš počítač technický problém, spoločnosť Microsoft nebude schopná poskytnúť technickú podporu.
  • Ak podnikáte a máte nepodporovaný operačný systém, môžete sa stretnúť s právnymi problémami.
  • Z tohto dôvodu ak spustíte Windows 7 po dátume ukončenia podpory, možno budete chcieť vypnúť Wi-Fi a odpojiť všetky ethernetové káble, aby sa do vášho počítača nedostal malvér. Pri diskoch USB by ste mali byť veľmi opatrní, pretože môžu byť infikované škodlivým softvérom. Ak je to možné, mali by ste tiež nainštalovať všetky aktualizácie systému Windows 7 pred koncom podpory.
  • Firemní používatelia môžu platiť za ďalšie tri roky podpory, ak je ich verzia systému Windows Professional, Ultimate alebo Enterprise a ich licencia je hromadnou licenciou. Túto inováciu by mali využiť firmy, ktoré majú na zálohovanie veľa údajov.
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7 Krok 3
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7 Krok 3

Krok 3. Ak ste pripravení, inovujte počítač na Windows 10

Ak dokážete aktualizovať, je to bezpečnejšia možnosť ako používať systém Windows 7. Väčšina aplikácií pre stolné počítače funguje v systéme Windows 7 aj Windows 10. Nezabudnite však, že váš počítač nemusí spĺňať všetky hardvérové požiadavky a budete musieť inovovať na staršiu verziu systému Windows 10 (napríklad 1507, 1511, 1607, 1703, 1709 alebo 1803), z ktorých niektoré nie sú podporované.

Vaše desktopové aplikácie budú aj naďalej fungovať. Ak nefungujú, môžete spustiť nástroj na riešenie problémov s kompatibilitou a identifikovať problémy s aplikáciou

Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7 Krok 4
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7 Krok 4

Krok 4. Zvážte kúpu nového počítača

Ak je váš počítač skutočne starý (tj. Bol dodaný s predinštalovaným systémom Windows 2000, Windows XP alebo Windows Vista), je možné, že Windows 10 nebudete môcť spustiť. Existuje mnoho nových možností pre nové počítače vrátane tabletov a zariadení 2 v 1. prenosné počítače, stolné počítače a zariadenia typu všetko v 1.

Rovnako ako pri inovácii zo systému Windows 7 na 10 budete môcť súbory obnoviť pomocou funkcie Zálohovanie a obnovenie (Windows 7)

Časť 2 z 2: Vyhýbanie sa bežným mylným predstavám

Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 5
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 5

Krok 1. Všimnite si toho, že staré aplikácie by mali aj naďalej fungovať v systéme Windows 10

Spoločnosť Microsoft bola veľmi dobrá v oblasti zachovania kompatibility. Ak máte v počítači stále nainštalovanú starú aplikáciu, bude fungovať rovnako ako pri prvom vydaní.

  • Inštalátor systému Windows 10 vás upozorní na všetky aplikácie, ktoré po inovácii nebudú správne fungovať.
  • Ak nefungujú, spustite nástroj na riešenie problémov s kompatibilitou. To nájdete v časti Nastavenia> Aktualizácia a zabezpečenie> Riešenie problémov a zo zoznamu vyberte položku „Poradca pri riešení problémov s kompatibilitou programu“.
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 6
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 6

Krok 2. Uvedomte si, že zatiaľ čo Windows 10 zhromažďuje údaje, údaje slúžia iba na vylepšenie systému Windows

Zhromažďované údaje môžu zahŕňať výrobcu počítača, hardvérové špecifikácie, typ počítača, nainštalované aplikácie a zostavu systému Windows. Počas havárie sa neúmyselne zozbierané údaje, napríklad časti súborov, zahodia a zaobchádza sa s nimi dôverne.

Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7 Krok 7
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7 Krok 7

Krok 3. O odstránené funkcie sa príliš nestarajte

Spravidla sú odstránené, pretože je k dispozícii moderná technológia, ktorá ich môže nahradiť alebo vylepšiť.

  • Ak používate aplikáciu Media Center, aplikáciu odinštalujete a nahradíte programom Windows DVD Player. Disky CD sú zastarané a jediné, čo v roku 2019 používame, sú hry a Blu-ray pre konzoly.
  • Na Xboxe One budete stále môcť prehrávať DVD.
  • Účty hostí boli zo systému Windows 10 odstránené, ale pomocou priradeného prístupu môžete obmedziť aplikácie, ktoré môžu hostia používať vo vašom počítači.
  • Minesweeper, Klondike Solitaire, Spider Solitaire, FreeCell a Mahjong sú k dispozícii na stiahnutie v obchode Microsoft Store ako bezplatné aplikácie: Microsoft Minesweeper, Microsoft Solitaire Collection a Microsoft Mahjong. Ostatné hry sú k dispozícii na stiahnutie z Microsoft Store alebo online od tretích strán.
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 8
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 8

Krok 4. Uvedomte si, že konto Microsoft nie je potrebné na fungovanie systému Windows 10

Niektoré funkcie, ako napríklad platené aplikácie z obchodu Microsoft Store, vyžadujú účet Microsoft. Ak poskytnete konto Microsoft, niektoré aplikácie, ako napríklad Microsoft Edge, budú fungovať s viacerými funkciami. Na používanie desktopových aplikácií Windows 10 však nepotrebujete účet Microsoft.

Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 9
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 9

Krok 5. Uisťujeme vás, že po ukončení podpory systému Windows 7 nebudete musieť platiť za aktualizácie systému Windows 10

Toto je bežná mylná predstava. Aktualizácie systému Windows 10 zostanú po celú dobu životnosti operačného systému bezplatné. Pojem Windows ako služba znamená, že všetky počítače získajú dodatočné funkcie pri každej aktualizácii súčasne, takže na žiadnom počítači nebudú chýbať funkcie.

  • Aktualizácie sa inštalujú automaticky, ale inovácie systému môžete odložiť, kým je zostava systému Windows stále podporovaná.
  • Jediné funkcie, ktoré budú chýbať, sú funkcie, ktoré nebudú fungovať kvôli vášmu hardvéru.
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 10
Pokračovať po ukončení podpory systému Windows 7, krok 10

Krok 6. Vedzte, že Windows 7 bude aj naďalej fungovať tak, ako dnes

V skutočnosti systémy Windows Vista a Windows XP fungujú dodnes. Jediné, čo bude chýbať, budú bezpečnostné záplaty a opravy chýb.

Odporúča: