10 spôsobov, ako si vybrať elektrobicykel

Obsah:

10 spôsobov, ako si vybrať elektrobicykel
10 spôsobov, ako si vybrať elektrobicykel

Video: 10 spôsobov, ako si vybrať elektrobicykel

Video: 10 spôsobov, ako si vybrať elektrobicykel
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Apríl
Anonim

Elektrobicykel je fantastický prostriedok na urýchlenie vašich cyklistických dobrodružstiev. Existuje množstvo značiek a modelov s rôznymi motormi, rýchlosťami a cenami, ktoré sa líšia v závislosti od toho, ako chcete bicykel používať. Tento článok sa bude zaoberať mnohými rôznymi druhmi elektrobicyklov, od prímestských bicyklov pre každodenné použitie až po horské bicykle určené na exkurziu do divočiny! Bez ohľadu na to, čo hľadáte, rozmanité možnosti znamenajú, že perfektný bicykel pre vás určite existuje.

Kroky

Metóda 1 z 10: Vyberte si elektrobicykel určený na pouličné bicyklovanie, ak plánujete dochádzať

Vyberte si elektrobicykel Krok 1
Vyberte si elektrobicykel Krok 1

0 2 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Dojazdný bicykel s hladkými pneumatikami je najlepšou voľbou pre pouličné bicyklovanie

Ak máte v pláne napríklad jazdu na bicykli do práce každý deň, hladšia pneumatika bude najlepšie fungovať na betónových cestách, na ktoré narazíte. Môžete tiež mať niekoľko rôznych cieľov týkajúcich sa používania elektrobicyklov. Ak je to tak, choďte na bicykel, ktorý najlepšie vyhovuje tomu, na čo ho budete najčastejšie používať.

Prípadne si kúpte model s pneumatikami, ktoré majú o niečo viac dezénu, pretože sa zmestia do zmiešaného terénu

Metóda 2 z 10: Ak ste vášnivým horským cyklistom, vyberte si bicykel určený do skalnatého terénu

Vyberte si elektrobicykel, krok 2
Vyberte si elektrobicykel, krok 2

0 4 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Bicyklovanie vo voľnom teréne vyžaduje pneumatiky s vyššou trakciou

Ak plánujete jazdu na horskom bicykli alebo cykloturistiku v divočine, vyberte si model elektrobicykla, ktorý má pneumatiky dostatok dezénu, aby vydržal skalnatý, nepredvídateľný terén. Navyše model so širšími pneumatikami funguje najlepšie na horskom bicykli, pretože tieto sú lepšie prispôsobené na odolávanie chodníkom.

Navštívte predajňu bicyklov a porozprávajte sa s odborníkom, ak si stále nie ste istí, ktorý model bude pre vás najvhodnejší. Môžu vám pomôcť určiť typ bicykla, ktorý bude zodpovedať vašim cieľom

Metóda 3 z 10: Vyberte si elektrobicykel Pedelec, ak vás zaujíma štandardný model

Vyberte si elektrobicykel, krok 3
Vyberte si elektrobicykel, krok 3

0 4 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Tento model pridáva asistenciu motora podľa vašej rýchlosti šliapania

Toto sú najbežnejšie modely elektrobicyklov a poskytujú vám väčší výber v tom, ako rýchlo v konečnom dôsledku chcete ísť.

Elektrobicykle Pedelec sú obmedzené na konkrétnu rýchlosť, ktorá sa môže líšiť v závislosti od toho, kde ste si bicykel kúpili. Štandardné modely majú zvyčajne maximálnu rýchlosť 25 km/h alebo 15 mph

Metóda 4 z 10: Vyberte si twist-n-go bicykel, ak hľadáte niečo rýchlejšie

Vyberte si elektrobicykel, krok 4
Vyberte si elektrobicykel, krok 4

0 8 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Bicykel Twist-n-Go vyzve na asistenciu motora pomocou spínača

Tieto modely nie sú také bežné ako modely pedelec a dokonca môžu mať ďalšie požiadavky na jazdu v závislosti od toho, kde sa nachádzate. Môžete napríklad potrebovať licenciu a doplnkové poistenie, pretože miesta, ako napríklad Spojené kráľovstvo, zaraďujú mnohé modely bicyklov twist-n-go ako mopedy.

Modely Twist-n-go môžu byť schopné ísť rýchlejšie, než je štandardný limit 15 míľ za hodinu, čo môže znamenať, že dodatočné požiadavky budú stáť za to, ak je vašou prioritou rýchlosť

Metóda 5 z 10: Ak máte rozpočet, choďte na motor s nábojom

Vyberte si elektrobicykel, krok 5
Vyberte si elektrobicykel, krok 5

0 1 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Hnacie motory náboja sú cenovo dostupné a všestranné

Elektrobicykle s motorom s nábojovým pohonom sú vybavené motorom umiestneným v strede predného alebo zadného kolesa. Tieto modely sú najbežnejšie a sú skvelé, ak chcete svoj bicykel používať na rôzne účely.

Metóda 6 z 10: Ak plánujete bicyklovať v skalnatom teréne, zvoľte motor so stredným pohonom

Vyberte si elektrobicykel, krok 6
Vyberte si elektrobicykel, krok 6

0 3 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Motory so stredným pohonom sú ľahké, efektívne a skvelé pre trate do kopca

Tieto modely obsahujú motor umiestnený v strede bicykla medzi pedálmi. Samotný motor je menší a poskytne vám väčší krútiaci moment bez toho, aby ste museli používať toľko energie z batérie, čo z neho robí skvelú voľbu do horského terénu.

Ak plánujete často bicyklovať do kopca alebo objavovať divočinu, zvoľte si režim elektrobicykla s motorom so stredným pohonom

Metóda 7 z 10: Skontrolujte maximálny výkon, aby ste zistili, či vyhovuje vašim potrebám

Vyberte si elektrobicykel, krok 7
Vyberte si elektrobicykel, krok 7

0 1 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Vynásobením napätia batérie ampérhodinami zistíte watthodiny

Napätie batérie a nepretržitý prúd (ampérhodiny) elektrobicykla, o ktorom uvažujete, budú s najväčšou pravdepodobnosťou uvedené vo funkciách modelu. Vynásobením týchto dvoch čísel určíte watthodiny, čo je vzdialenosť a ako dlho môžete na tomto modeli jazdiť bez nabíjania batérie.

  • Povedzme, že bicykel má výkon 750 wattov, 48-voltovú batériu a 14 ampérhodín. Rovnica na určenie dojazdu motocykla by vyzerala ako 48 x 14 = 672 watthodín. Každá míľa spotrebuje zhruba 20 watthodín, takže tento bicykel prejde asi 34 míľ, kým potrebuje nabiť.
  • Výkon 750 wattov je skvelou voľbou na každodenné dochádzanie alebo pohodovú jazdu na bicykli, ktorá trvá približne 8 míľ. Ak vás zaujíma dlhšia jazda na bicykli, ktorá by mohla prekonať 34 míľ, zvážte bicykel s vyšším výkonom a dlhšou výdržou batérie.
  • Ak tieto informácie nemôžete nájsť, porozprávajte sa s odborníkom v obchode s bicyklami, pretože oni vám ich pomôžu nájsť a v konečnom dôsledku určiť energetickú účinnosť vášho potenciálneho elektrobicykla.

Metóda 8 z 10: Zistite, akú batériu model používa

Vyberte si elektrobicykel, krok 8
Vyberte si elektrobicykel, krok 8

0 10 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Chcete batériu, ktorá vydrží dlho a bude efektívne fungovať

Typickou batériou pre elektrobicykle je lítium-iónová batéria. Trvajú asi tri roky dochádzania vo všedný deň pred tým, ako sa minú, sú v núdzi alebo ich nahradia. Batérie sa časom môžu menej nabíjať, takže chcete nájsť model, ktorý používa dobrú batériu a používa ju čo najviac.

  • Zvážte batérie vyrobené uznávanými a rešpektovanými spoločnosťami ako Sony, Panasonic alebo Samsung.
  • Obvykle platí, že čím je elektrobicykel drahší, tým je batéria krajšia. Ak máte v pláne používať ho pravidelne niekoľko rokov, zvážte drahší model elektrobicykla.

Metóda 9 z 10: Získajte nákladný bicykel, ak plánujete mať cestujúcich alebo nosiť veci

Vyberte si elektrobicykel, krok 9
Vyberte si elektrobicykel, krok 9

0 9 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Ste jediný, kto bude jazdiť na bicykli?

Môžete mať deti, ktoré by sa chceli označiť! Ak je to tak, možno budete chcieť kúpiť štandardný elektrobicykel, do ktorého sa zmestí sedačka na bicykel. Ak máte niekoľko detí, ktoré by ste chceli vziať so sebou na jazdu na bicykli, modely e-bicyklov, ako sú nákladné bicykle, môžu pojať toto ďalšie sedenie.

Aj keď na bicykli jazdíte len vy, môže vás zaujímať viac miesta, ak na bicykli rozvážate alebo potrebujete nosiť veľa vecí na cestu. Nákladný bicykel môže byť stále vašou najlepšou stávkou, ak je to tak

Metóda 10 z 10: Kúpte si bicykel v špecializovanom obchode s kvalifikovaným personálom

Vyberte si elektrobicykel, krok 10
Vyberte si elektrobicykel, krok 10

0 5 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Elektrobicykel si môžete kúpiť osobne v obchode a online

Aj keď je rozhodnutie na vás, nákup elektrobicykla v miestnom obchode s bicyklami má určité jednoznačné výhody. Predajne bicyklov majú špecializovaný výber a sú vám k dispozícii odborníci, ktorí vám pomôžu zodpovedať otázky a poskytnúť vám viac informácií o tom, ako jazdiť na novom bicykli a ako sa oň starať. Ak s jazdením na elektrobicykloch začínate, môže byť najlepšou možnosťou ísť do obchodu s bicyklami.

Odporúča: