4 spôsoby, ako dostať moč z autosedačky

Obsah:

4 spôsoby, ako dostať moč z autosedačky
4 spôsoby, ako dostať moč z autosedačky

Video: 4 spôsoby, ako dostať moč z autosedačky

Video: 4 spôsoby, ako dostať moč z autosedačky
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Apríl
Anonim

Ak na čalúnení uvidíte škvrnu od moču, môže sa zdať takmer nemožné zbaviť sa škvrny a pretrvávajúceho zápachu - ale nie je to tak! Prvým krokom pri čistení akejkoľvek čerstvej škvrny od moču je jemne škvrnu namočiť pomocou savých utierok alebo papierových utierok, kým neabsorbuje všetku vlhkosť škvrny, čo pomôže zabrániť hlbokému zafarbeniu v sedadle. Potom existuje niekoľko spôsobov, ako škvrnu vyčistiť, v závislosti od toho, čo uprednostňujete, z akého materiálu je vaše čalúnenie a ako stará je škvrna.

Kroky

Metóda 1 zo 4: Aplikácia roztoku

Vyberte moč z autosedačky Krok 1
Vyberte moč z autosedačky Krok 1

Krok 1. Otvorte dvere a noste gumené rukavice

Otváranie dverí alebo okien auta zabráni tomu, aby zápach z moču, ako aj zápach z čistiacich materiálov, zahltili vás alebo vaše auto. Používanie gumových rukavíc je veľmi užitočné, ak nechcete, aby vaše ruky zapáchali po moči alebo čistiacom roztoku.

Vyberte moč z autosedačky, krok 2
Vyberte moč z autosedačky, krok 2

Krok 2. Skombinovaním vody, bieleho octu a mydla na riad vytvorte čistiaci roztok

V malej miske zmiešajte 2 šálky (470 ml) studenej vody s 1 lyžicou (15 ml) bieleho octu a 1 polievkovou lyžicou (15 ml) tekutého mydla na riad. Jemne premiešajte ingrediencie dohromady.

Ocot je dôležitou zložkou, pretože pôsobí na dezinfekciu oblasti a rozkladá kyselinu nachádzajúcu sa v moči

Vyberte moč z autosedačky, krok 3
Vyberte moč z autosedačky, krok 3

Krok 3. Špongiu škvrnu od moču

Robte to jemne, pričom sa netierajte ani nerozmazávajte. Namočte handričku do čistiaceho roztoku a znečistenú oblasť utrite. Nechcete, aby bola tkanina namočená v roztoku, alebo viac namočí sedadlo. Začnite od vonkajšej strany škvrny a pri špongii a čistení oblasti postupujte do stredu, aby ste zabránili šíreniu škvrny.

Vyberte moč z autosedačky, krok 4
Vyberte moč z autosedačky, krok 4

Krok 4. Odstráňte škvrnu, kým nie je suchá

Osušte oblasť suchou handričkou bez roztoku a nasajte prebytočný čistiaci roztok. Striedajte medzi navlhčením oblasti vlhkou čistiacou handričkou a suchou handričkou, až kým škvrna prestane byť viditeľná.

Ak je škvrna od moču stále viditeľná aj po vyčistení roztokom, môžete na škvrnu kvapkadlom kvapnúť niekoľko kvapiek 3% peroxidu vodíka, prípadne pridať niekoľko kvapiek amoniaku. Čistou handrou navlhčite oblasť studenou vodou, kým sa neodstránia chemikálie

Vyberte moč z autosedačky, krok 5
Vyberte moč z autosedačky, krok 5

Krok 5. Sedadlo vysušte na vzduchu

Napriek tomu, že sedadlo by teraz malo byť suché, nechajte ho chvíľu pôsobiť na vzduchu, aby mohlo byť úplne suché zvnútra aj zvonka, než ho znova použijete.

Metóda 2 zo 4: Postrek škvrnou

Vyberte moč z autosedačky, krok 6
Vyberte moč z autosedačky, krok 6

Krok 1. Skombinujte peroxid vodíka, sódu bikarbónu a prací prostriedok na umývanie riadu a vytvorte čistiaci roztok

Ak dávate prednosť inému, menej praktickému prístupu k čisteniu škvŕn, môžete skúsiť vytvoriť čistiaci roztok, ktorý môžete nastriekať priamo na škvrnu. Táto zmes obsahuje 280 gramov 3% peroxidu vodíka s 3 polievkovými lyžicami (41,4 g) sódy bikarbóny a jednou alebo dvoma kvapkami pracieho prostriedku. Zmiešajte ich spolu v malej miske.

Zmes pravdepodobne trochu pení, takže pred naliatím zmesi do rozprašovača počkajte, kým pena neustúpi. Takto nebude kvapalina, ktorú striekate z fľaše, príliš hustá a penivá

Vyberte moč z autosedačky, krok 7
Vyberte moč z autosedačky, krok 7

Krok 2. Otvorte dvere alebo okná auta

Pomôže to zabrániť tomu, aby bol zápach príliš silný a škvrna rýchlejšie zaschne.

Vyberte moč z autosedačky, krok 8
Vyberte moč z autosedačky, krok 8

Krok 3. Postriekajte zafarbenú oblasť

Zmes nastriekajte na celú postihnutú oblasť a uistite sa, že roztokom pokryjete celú škvrnu. Nechajte pôsobiť jednu alebo viac hodín, ak sa rozhodnete.

Vyberte moč z autosedačky, krok 9
Vyberte moč z autosedačky, krok 9

Krok 4. Miesto navlhčite vlhkou handričkou

Po odstránení škvrny môžu ešte zostať zvyšky pracieho prostriedku alebo peroxidu vodíka, ktoré by mohli priťahovať nečistoty alebo ovplyvniť zafarbenie čalúnenia. Vlhkou handričkou „opláchnite“oblasť všetkých zvyškov čistiaceho prostriedku a potom ju osušte suchým uterákom, kým nezmiznú všetky zvyšky čistiaceho roztoku a kým plocha nebude suchá.

Metóda 3 zo 4: Čistenie kožených sedadiel

Vyberte moč z autosedačky, krok 10
Vyberte moč z autosedačky, krok 10

Krok 1. Absorbujte škvrnu papierovou utierkou

Čistenie škvŕn z kože je iné ako čistenie škvŕn z väčšiny ostatných čalúnení. Ak však spozorujete čerstvú škvrnu, vlhkosť môžete stále absorbovať papierovou utierkou. Votrite škvrnu, ale neutierajte ju, aby ste škvrnu nerozšírili.

Vyberte moč z autosedačky, krok 11
Vyberte moč z autosedačky, krok 11

Krok 2. Odstráňte plnku

Ak je to možné, nájdite na stoličke zips a vyberte výplň. Škvrna sa pravdepodobne dostala do náplne, a ak áno, zápach tam bude pretrvávať najviac. Ak nemáte zips, ktorý vám umožní odstrániť náplň, môžete stále postupovať podľa nasledujúceho kroku, ale možno budete chcieť konať čo najrýchlejšie, aby sa škvrna nestihla usadiť v náplni.

Vyberte moč z autosedačky, krok 12
Vyberte moč z autosedačky, krok 12

Krok 3. Kožu vyčistite hĺbkovým čističom špecifickým pre kožu

Naneste malé množstvo na špongiu alebo podložku a vmasírujte krúživými pohybmi tak, aby pokryla celú stoličku, nielen škvrnu. Kedykoľvek periete alebo čistíte kožu, musíte vyprať celý vankúš, dokonca až po okraje, aby ste neskončili „škvrnou od vody“. Chcete, aby koža uschla rovnomerne, aby nevyčnievalo jediné miesto.

  • „Nature’s Miracle“je populárny čistič na všetky povrchy, ktorý odstraňuje škvrny od moču súvisiace s domácimi zvieratami, pretože účinne rozkladá škodlivé chemické vlastnosti moču.
  • Ak máte semiš, nubuk alebo nedokončenú kožu, odporúča sa použiť čistiace prostriedky špeciálne navrhnuté pre tieto materiály. Ak použijete nesprávny čistiaci prostriedok, pravdepodobne budú poškodené alebo sfarbené.
  • Skúste svoj čistič na diskrétnej ploche koženého nábytku, aby ste zistili jeho účinky pred úplným použitím - dá vám tak vedieť, či sa vyskytnú nejaké nepriaznivé účinky.
Vyberte moč z autosedačky, krok 13
Vyberte moč z autosedačky, krok 13

Krok 4. Náplň perte ručne

Použite čistiaci prostriedok na báze enzýmov alebo baktérií a náplň jemne perte ručne v umývadle alebo vo vani.

Vylúčte moč z autosedačky, krok 14
Vylúčte moč z autosedačky, krok 14

Krok 5. Plnka úplne vysušte

Pokiaľ je to možné, nechajte náplň vyschnúť vonku na slnku, čo umožní jej rýchlejšie schnutie a zároveň rozptýlenie zápachu.

Dostaňte moč z autosedačky, krok 15
Dostaňte moč z autosedačky, krok 15

Krok 6. Vysušte kožu

Kožu nesušte na slnku, pretože by mohla bieliť alebo stvrdnúť materiál. Nechajte uschnúť na chladnom, vnútornom mieste.

Metóda 4 zo 4: Odstránenie starej škvrny

Dostaňte moč z autosedačky, krok 16
Dostaňte moč z autosedačky, krok 16

Krok 1. Spojením vody, bieleho octu a mydla na umývanie vytvorte čistiaci roztok

Ak bol moč suchý, keď ste ho našli, stále môžete urobiť opatrenia na vyčistenie miesta. Najprv vytvorte čistiaci roztok. Skombinujte v malej miske 12 šálka (120 ml) teplej vody, 12 šálka (120 ml) bieleho octu a 14 šálka (59 ml) tekutého mydla na riad. Miešajte dohromady, kým sa nevytvorí pena.

Vyberte moč z autosedačky, krok 17
Vyberte moč z autosedačky, krok 17

Krok 2. Naneste penu na škvrnu starou zubnou kefkou

Použitie starej zubnej kefky vám zabráni v kúpe nového čistiaceho nástroja a je dostatočne mäkké, aby čistenie nepoškodilo čalúnenie.

Táto metóda spočíva v drhnutí, a nie v čistení alebo striekaní, pretože škvrna môže byť absorbovaná ďalej do čalúnenia, pretože mala čas zaschnúť a sedieť. Čistenie umožní, aby čistiaca zmes vnikla hlbšie do čalúnenia

Vylúčte moč z autosedačky, krok 18
Vylúčte moč z autosedačky, krok 18

Krok 3. Penu zoškrabte

Na to môžete použiť gumovú špachtľu alebo akýkoľvek iný tvrdý a plochý materiál. To efektívne a rýchlo zotrie všetku zvyšnú penu.

Vyberte moč z autosedačky, krok 19
Vyberte moč z autosedačky, krok 19

Krok 4. Utrite miesto vlhkou handričkou

Utierku navlhčite vodou a na mieste ju utrite a odstráňte všetky zvyšky z čistiaceho roztoku.

Dostaňte moč z autosedačky, krok 20
Dostaňte moč z autosedačky, krok 20

Krok 5. Na vysušenie miesta použite suchú handričku

Vyčistite oblasť suchou handričkou, kým sa pôvodná škvrna aj tkanina necítia úplne suché a prestaňte absorbovať vlhkosť.

Odporúča: